RSS

Terbaru ADL Plus atau Tone Plus Jana pendapatan lebih mudah dengan handphone

SELAMAT DATANG DAN ASSALAMULAIKUM

Salam semua pembaca setia dan mereka yang baru nak mula mencari pendapatan lumayan dalam dunia tanpa sempadan atau online. Di sini saya nak umumkan satu teknik mudah atau cara tambah pendapatan lumayan hanya dengan jual simkad TONE PLUS.

Bagi mereka yang tak tahu, tone plus ni sama macam simkad tone excel. Ia simkad biasa sebenarnya yang kita boleh buat call, langgan internet, call antarabangsa dan sebagainya. Cuma istimewanya ia boleh bantu kita jana pendapatan tambahan demi keluarga. Tone plus ni adalah produk baru dari tone excel. bagi mereka yang tak tahu, boleh google tentang tone excel ya.

Bagi mereka yang tahu, tone excel dulu sangat susah untuk tambah orang kan?. Kena tambah ramai orang demi dapat pendapatan yang stabil. Ramai gagal di pertengahan jalan. Bukan kerana tak mampu, tapi kurang daya tahan dan semangat. Bukan senang nak buat orang faham dan masuk program buat duit kan?. Tambah-tambah kalau kena modal dan cari orang. Kalau bagi duit FREE ramai pula yang nak. Haha..

Tapi kita lihat rekod ya. Orang yang mula-mula masuk TONE EXCEL dulu. SIFU Mazelan Abas. Beliau pun sama macam kita. Tak tahu apa tu bisnes simkad. Tapi beliau belajar. Beliau memahami. Beliau nampak peluang di masa orang belum nampak. Beliau terus rebut. Cuba teka berapa pendapatan beliau sekarang hasil jual simkad?.


RM500000 sebulan. Wow. Lumayan. Bagaimana orang-orang lain di bawah beliau yang terawal masuk bawah beliau?. Ratus-ratus ribu juga tuan, jangan tak percaya leader-leader tone excel yang terawal sekarang setakat nak beli rumah RM1 Juta senyum je. Kalau kita boleh senyum juga, dalam mimpi. Atau kita pun cepat rebut peluang ni.

Kenapa saya cerita semua ni pada tuan puan?

Sebab sekarang pun saya nak bagitahu kita ada peluang baik. Dah ada sistem baru yang lagi senang dari tone excel lama dulu. Iaitu tone plus. Kenapa senang?. Kerana kita cuma perlu cari 4 orang je bawah kita dan pastikan 4 orang ni aktif untuk kita dapat pendapatan yang semakin berkembang sehingga Infiniti level.

Apa untungnya join sekarang ni?.

-Sebab TONE PLUS ni masih baru dan belum di lancarkan lagi.

Maksud?.

Tuan-tuan atau saya mungkin boleh jadi leader terawal dan belajar dari sifu-sifu handal. Serius, orang putih kata, "Early bird catches the worm".

Tak faham lagi apa tu early bird catches the worm?.

 Gini senang, kita dah jadi paling atas, kita cuma perlu cari 4 orang, mula-mula pendapatan sen-sen, lama- lama akan jadi berkembang sangat banyak. Sebab yang 4 bawah kita terus cari 4 dan terus cari empat sampai infiniti.

Kita paling atas, Cari 4, 2 dalam 4 akan jadi auto sistem cari orang.

2 akan terus cari dan cari dari 4 tadi.. automatik

Dari 4,  4x2 jadi 8, 8x2 jadi 16x2 jadi 32 dan seterusnya sampai infiniti


 Note: Ini hanya berlaku jika sekiranya 4 yang anda tambah aktif.
Disclaimer: Keputusan adalah berbeza sekiranya tidak aktif


Macam mana pendapatan boleh bertambah?. Dari mana duit tu datang?.

Macam saya kata tadi, kita jual simkad. Member to member. Tak ada kat kedai. Kita dapat hasil dari orang bawah dan orang atas kita top up dan guna telefon macam biasa. Adil kan?. Masuk bila-bila masa pun tetap dapat duit selagi kita dan orang bawah kita aktif. Tapi apa untung masuk awal?. Ya, cari 4 orang sahaja, tak perlu letih-letih.

Seumpama ada 7E atau kedai top up seluruh negara. Bila-bila masa dan di mana-mana dia top up kita tetap dapat duit. Serius seronok bila dah start tengok duit masuk. Sungguh. Siapa tak happy duit masuk walau sikit atau banyak?.

"Masa paling happy adalah hari gaji"

Susah ke nak cari 4 orang?.

Senang je tuan. Saya boleh bantu dari segi iklan online. Tak banyak pun kos. Iklan google nak cari 20 orang cuma RM30 je. Serius senang. 4 orang akan masuk masa anda tidur pun. Tapi kenalah follow up dan bagi penerangan yang betul supaya mereka pun dapat pendapatan dan terus tambah orang. Kalau kita malas, orang bawah malas. Mimpilah nak dapat duit senang. Ini saya akan terangkan kemudian.

Special* Free prospek downline 5-10 orang dengan setiap pembelian simkad. Tinggal follow up je.

Tengok jadual pendapatan di bawah hasil tambah/ duplicate 4 orang sahaja.


Note: Ini hanya berlaku jika sekiranya 4 yang anda tambah aktif.
Disclaimer: Keputusan adalah berbeza sekiranya tidak aktif


Tak faham lagi tengok video ni.



Tengok video memang pening sikit. Saya akan bagi penerangan nanti.. Cuma perhatikan BCDEGHKL dan seterusnya sampai infitini ni terhasil hanya selepas anda cari BCDE yang aktif macam anda. Senang cakap. Cari 4 orang, ekor HKLMNO akan muncul sendiri kerana sistem passing ke atas dan kebawah. Atas dan bawah sama-sama akan dapat 13% dari jumlah top up.

Huih.. banyak tu 13%. Kalau anda join dan ekor anda terus aktif. Jumlah pendapatan anda akan terus meningkat dan meningkat. Sebab tu mesti jadi yang terawal. Peluang cerah dalam 12 minggu dah boleh dapat RM31,948.80 hanya dengan handphone. Serius.

Macam buka kedai top up dah.. tunggu orang top up je kita dapat duit. Makin lama makin ramai. 


"Sikit-sikit lama-lama jadi bukit".

Macam mana nak join peluang baik ni?.

Boleh whats app /message saya. Jangan call ya sebab saya bz dengan bisnes lain. Tone Plus ni cuma part time saya sambil-sambil
0179596762 Faizul

_________________________________________________________________________________

Note: Harga simkad adalah RM100 seumur hidup boleh pakai. Boleh warisi simkad dan pendapatan pada anak.

Special* Free prospek downline 5-10 orang dengan setiap pembelian simkad. Tinggal follow up je.

Anak syarikat bawah Air Asia/ Tune Group.
-Lulus syariah
-Lulus bank negara
-Lulus undang-undang Malaysia
-Syarikat yang di yakini dan di percayai
-Income confirm masuk bank tanpa masalah

Kelebihan simkad sama macam tone excel.
-Point hadiah
-Hotel dan penerbangan air asia murah
-Reload RM50 dapat insurans RM100000
-Internet Free 3GB sebulan top up RM30
-Reload RM60 dan dapat unlimited call dan sms ke semua nombor.

Serta banyak lagi point-point menarik sama macam Tone Excel. Yang tak sama cuma plan pemasaran. Tone Excel cari banyak dapat banyak. Tone Plus cari 4 jadi banyak. Hehe.













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

RM10000 sebulan dengan aplikasi duit mudah.. Install dan run je.. macam main game.



Salam semua pengguna internet dan pengguna smartphone..

Tentu anda tahu apa itu app dan cara gunakannya kan?. App ni singkatan bagi aplikasi android. Contoh app yang popular adalah Whats app, we chat, games dan sebagainya.  Tahukah anda?, sekarang anda boleh jana duit dengan applikasi android?. Sebagai pengguna android phone dan internet. Amat-amat rugi jika anda tidak mengambil peluang untuk jana pendapatan cara moden 2016 dengan menggunakan app sahaja.

Betul. Install. Run. Tunggu duit masuk. Cukup mudah dan lumayan. 

Percaya tak selepas tu anda hanya duduk diam dan tunggu duit masuk?.

Eh betul ke?. Boleh percaya ke?. Sungguh ni. Trick utk semua ni anda akan tahu selepas daftar dan install. Serius tak tipu dan tidak salah di sisi undang-undang pun. Cara moden. apa salah ikut teknologi kan?. Semua orang boleh join. 



Macam mana nak daftar?.


Masuk sahaja ke web utama dan cari serta tekan tempah sekarang. Pendaftaran percuma, cuma untuk dapat aplikasi rahsia ni tentunya perlu modal kan?

 Saya doakan anda berjaya dan kaya raya semuanya. Terima kasih





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Buat duit cara mudah copy paste Facebook

[ BERHENTI! LUANGKAN MASA 5 MINIT UNTUK BACA DAN FAHAMI SISTEM YANG BAKAL MERUBAH HIDUP ANDA SELAMANYA. TAK BACA RUGI! SERIUS ]

KERJA SAMBILAN DARI RUMAH 2016!
BUAT DUIT SAMBIL ONLINE COPY PASTE LINK FACEBOOK!

Assalamualaikum. Selamat datang ke blog saya. Biar saya perkenalkan diri saya. Nama saya Faizul. Tinggal di KL memang perit kalau tak ada duit. Gaji sikit. Bayar tu ini habis segera. Kerja penat, duit habis cepat. Kesian kan?. Saya sepertimana anda tidak pernah tahu terdapat banyak cara mudah untuk buat duit online.

Sebenarnya saya tak peduli pun. Saya paling tak minat kalau apa-apa sahaja yang berkaitan dengan MLM ( Multi level Marketing) atau apa-apa sahaja yang memerlukan saya mengeluarkan modal. Tak kisahlah dia janji bulan ke bintang, dapat juta-juta ke apa-apa. Saya memang tak minat. Lebih baik beringat sebelum kena ya tak?. Janji siapa pun boleh janji. Nanti duit lebur apa pun tak dapat. Hampeh!

Lama juga saya surf internet, cari peluang jana pendapatan. Dan alhamdulillah sekarang pendapatan saya sangat stabil. Memanglah tak kaya, tapi senanglah juga. Dengan hanya pastekan link aja. Soalnya bagaimana saya buat?. Nak jadi macam saya?

Jana pendapatan lumayan dengan Tone Excel Auto downline

Tentu semua pernah dengar tentang kebaikan Tone Excel kan?. Jangan terkejut tone excel dah lahirkan ramai jutawan. Serius!. Nak sangat masuk.  Namun Malas cari orang, Takut tak ada orang masuk bawah kita. Malas urus downline. Malas jumpa orang. Malas tukar talian nak jana pendapatan?*. Eh.. kalau yang ni pun malas, saya tak boleh bantu. Hehe. Malas copy paste pun masih boleh bantu dengan auto post.

*Sebenarnya boleh kekal no lama ya. Jangan risau

Sebenarnya ada cara mudah jana pendapatan dengan Tone Excel sekarang. Cara mudah cari orang. Cara mudah uruskan downline. Semua automatik. Duduk diam pun boleh dapat duit :) (caranya akan kami ajar)

Kerja dari rumah je berbekalkan Handphone dan Facebook. Hanya copy paste link anda. Cukup mudah. Setiap yang masuk dan register automatik bawah anda.

http://autodownline123.com/?ref=66845.

Contoh link. Hanya paste link ini beserta penerangan. Setiap yang masuk register automatik di bawah anda. Dan ada RM20 bonus fast track untuk anda bagi setiap registration

Apa tu auto downline?

Pernah dengar tentang auto downline?. Biar saya ceritakan sikit. Komuniti auto downline ni adalah komuniti di bawah tone excel. Yang di buat khas untuk mereka-mereka di luar sana yang nak sangat masuk tone excel tapi tak pandai menaja. Tak pandai cari orang. Tak pandai uruskan downline. Dalam komuniti ni ahli saling membantu. Upline akan bantu downline. Downline akan bantu upline.

Seperti yang kita tahu. Tone excel mendapat komisen hasil dari top up downline. Cara kira macam ni. Sekiranya yang join bawah kita sampai level 3 semua top up RM50. Maka kita akan dapat

Komisen
Level 1=6%
Level 2=3%
Level 3=11%

Level-1     10 x RM50 x 6% = RM30
Level-2     10 x 10 x RM50 x 3% = RM150
Level-3     10 x 10 x 10 x RM50 x 11% = RM5500

Total = RM 5680*
* Sekiranya semua top up RM50
*Dengan teknik duplicate 10 orang level 1,2 dan 3


Bulan tersebut anda akan mendapat RM5680. Siapa nak bagi ya tak?... tak cukup ke kalau sebanyak itu dapat duit sampingan untuk tambahkan gaji kita?, saya rasa dalam hati kita ramai yg kata, banyak tu. Tapi yang penting, agak-agaknya lah, bulan depan mereka akan topup lagi tak? Jawapannya pasti YA. Dan ini bermakna, bulan depannya anda akan dapat komisyen lagi, itulah yang akan terjadi kepada saya setiap bulan. Tiap-tiap bulan dapat komisyen. Kerja sekali, komisyen berkali-kali.

Jadi tujuan utama kita selain menggunakan tone excel sebagai telefon. Kita boleh gunakan sebagai jana pendapatan. Caranya penuhkan level kita sampai level 3. Masalahnya dengan tone excel biasa. Bukan setakat level 3. Level 1 pun susah nak dapat orang kan?.

Di sinilah kelebihan auto downline. Dengan ada nya sistem spill over. Anda cuma perlu cari 10 sahaja level 1. Susah nak cari 10?. Pun upline akan bantu dengan spill over percuma. Di samping anda cari sendiri. Bila level 1 penuh. Spill over level 2 pula. Begitulah sampai level 3.
Ringkasnya kalau orang atas anda terlalu rajin cari orang. Anda sendiri akan dapat orang bawah secara percuma kerana sistem spill over tadi. Contoh orang atas cari 100, 10 akan masuk level pertama dia manakala selebihnya akan masuk ke bawah, iaitu anda di level 2. Seterusnya ia akan masuk ke level 3. Dia dapat. anda dapat.  Sama-sama untung kan?

So kalau sama-sama rajin cari 10 orang je. Kejap je kuota penuh level 3.

Selepas level 3 penuh akan naik balik ke level 1 jadi orang yang ke=11. Nanti dapat ulang balik sistem sama. Dapat lebih lagi. Dan ianya automatik. Best kan?

Jika dibandingkan dengan sistem yang biasa, anda perlu usahakan sendiri mendapatkan downline. Akan tetapi dengan sistem autodownline ini, anda berpeluang mendapat downline percuma hasil limpahan penajaan upline-upline di atas

Susah ke?. Sambil-sambil main Facebook, Whats app. We chat. Instagram paste kan link?

http://autodownline123.com/?ref=66845

Teknik duplicate 10 orang. Hanya perlu penuhkan level 1=10 orang sahaja. Dapat komisen top up seumur hidup. Insurans kemalangan percuma RM100000 sekiranya anda top up RM50 sebulan. Insurans ini automatik. Dan komisen dapat di warisi sampai ke anak isteri

Register segera. Percuma sahaja. Jangan tunggu untuk berjaya!. Kami akan bagi penerangan dan bantuan sepenuhnya. Tak pandai kami ajar sampai berjaya. Itu janji Kami ahli komuniti autodownline.

http://autodownline123.com/?ref=66845

 Bukti! Baru 3 hari masuk dah ada downline percuma dari spill over. Ada 3 upline atas kita. 3 kali peluang spill over percuma. Best kan?.
Yakin dengan sistem autodownline?. Nak join segera untuk bantuan dan pertanyaan?. Daftar dulu, kita cerita kemudian :)

Syarat:
1. Umur 12 tahun ke atas. Warga Malaysia atau Mempunyai passport ( warga asing)
2. Ada akaun bank tak kisah bank apa pun.
3. Rajin, kreatif dan bersemangat waja. .

http://autodownline123.com/?ref=66845

Nota:.

1. Anak syarikat air asia. Patuh syariah dan di luluskan kerajaan Malaysia. Sistem terbaru tone excel malaysia.


2. Sistem auto downline adalah sistem di bawah tone excel bertujuan untuk membantu ahli yang tak pandai menaja dan tak tahu menaja untuk sama2 mendapat spill over atau downline percuma supaya sistem level kita cepat penuh dan mula merasa pendapatan .

*Pendapatan bergantung pada kerajinan individu dan upline. Spill over percuma


3. Bukan skim cepat kaya atau skim jutawan ya. 100% di jamin bukan scam

4. Jamin tak akan rugi dan sangat beruntung jika join dan belajar cara yang sangat senang ni.

5. Jangan tunggu orang lain dah lama masuk baru kita nak start jana pendapatan. Masuk sekarang untuk pencerahan dan bantuan. Tak berminat boleh je cancel kemudian. Percuma tanpa bayaran*

Harga simkad adalah RM100 kalau ingin upgrade premium member dan mendapat segala kelebihan tone excel


RM60 Call unlimited semua nonbor +2.5GB Data Free

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Senarai kerja-kerja yang tak popular tapi sangat masyuk...


Kerja, kerja kerja. Tak kerja tak boleh hidup. Sejak kecil lagi kita dari didik untuk cari kerja bagus. Belajar pandai-pandai. Dapat kerja elok. Balas jasa ibu bapa. Kita pun usaha belajar sungguh-sungguh. Agar dapat kerja bagus. Nak gaji besar. Nak rumah besar. Nak Jadi Orang berjaya. Nak di hormati dan kaya raya. Tapi betul ke semua tu?.

Bila masuk U kita rasa kitalah paling pandai. Seronok sungguh. Semua orang pandang tinggi. Tambah-tambah kalau kita duk kat kampung. Masuk U mak ayah rasa harga diri tinggi melangit. Bangga. Anak aku masuk U. Tambah-tambah kalau kos yang hebat-hebat. Engineering ke apa. Best gila masa tu. Duk U pun best. Ada PTPTN. Ada ramai kawan. Ada ramai awek lawa. Tahun pertama biasalah senyap je. Awek pun tak lawa. Tahun kedua ketiga. Mulalah ulat bulu merayap. Mula terasa gatal. Gatal tangan. Heheh.. awek-awek pula mulalah try produk tu produk ni. Solek sehabis baek punya nak gi kelas. Cantik bangat dong.. Qu puteh bapak puteh semua try. Mau tak cantik. PTPTN habis ikut tu je. Lelaki guna buat beli phone dan belanja awek. Awek guna buat beli produk kecantikan.

Lepas keluar U, Kita mula menapak. Cari kerja. Masa ni rasa hebat juga. Maklumlah CGPA tinggi. Rasa kalau kita pergi temuduga tu semua orang nak ambil lah. Kan?. Rupanya impian berbeza dengan realiti. Bila masuk je temuduga. Di tanya pasal pengalaman. ER....mulalah menggelabah nak jawab. Saya tak ada pengalaman. Cikgu saya @ lecturer saya tak cakap pun kena ada pengalaman kerja baru leh apply. Katanya sijil tinggi dah okay dah. Saya percaya bulat2 selama ni. Tak okay ke?.

Baru tahu langit tu tinggi. Segulung ijazah belum tentu menjamin sesuap nasi. Pergi temuduga tu, pergi temuduga ni. Habuk pun tarak. Usahkan nak panggil, masa interview lagi dah kena suruh keluar. Attitude tak okay kata penemuduga. Tanya lain jawab lain pun masalah juga. Masalah utama, tak pandai english. Haru jawabnya.. heheh. Lama-lama dah putus asa. Kerja tak ada. Awek tinggal nama. PTPTN kena bayar pula. Macam jatuh di timpa tangga. HUHU.. naya..

Banyak mengarut pula saya ni.. tak kisahlah. Sekadar intro. Betapa fikiran kita anak muda, anak melayu terutamanya. Terlalu tipikal pasal kerja dan masa depan. Bila dah gagal dalam pelajaran atau gagal dapat pekerjaan yang di impikan. Mula putus asa dan lebih teruk, salahkan TUHAN. Salahkan Takdir, Qadar dan Qadar. Cubalah fikir ke depan. Fikir luar kotak. Orang cina relaks je jadi jutawan. Belajar sekolah biasa-biasa. SPM pun tak ada. No hal punya. Aneh kan?.

Mana semangat Melayu?. Tanah kita milik kita. Di mana bumi ku pijak. Di Situ langit ku junjung. Dan sebagainya?. Mana?.

Jangan cepat sangat putus asa. Banyak lagi peluang dan ruang untuk kita teroka. Gagal sekali bukan gagal selamanya.



Di sini saya senaraikan jenis-jenis pekerjaan yang tak popular tapi sangat masyuk. 4 angka sebulan tu main-main je. Berniagalah. Pertama, kena yakin rezeki di tangan Allah.

1. JUAL BURGER

Kerja ni paling senang. Berbekalkan sedikir kemahiran dan modal. Anda boleh mulakan dengan berniaga burger kecil-kecilan tepi jalan. Untung bergantung pada anda. Nak lebih letak sayur lebih, sos lebih dan letak harga mahal sikit. Special katakan :) .Tapi lengkapkan diri dengan ilmu perniagaan dulu. Ambil lesen. Niaga sekarang tak mudah macam dulu. Apa pun, paling penting kalau nak mulakan perniagaan. Cari lokasi bagus. Kena ingat 3 perkara. Lokasi, lokasi, lokasi. Yang lain insya Allah follow kemudian. Resepi?. Asal sedap okay lah. Orang lain pun ada resepi masing-masing juga. Tapi lokasi memang memainkan peranan utama. Kalau kedai tetap, cari corner lot atau paling tepi. Kalau jalan cari tepi jalan utama atau simpang tiga. Kejap je ramai pelanggan. Tak percaya cuba.

2. JUAL NASI LEMAK


Jual nasi lemak pun sama. Senang sangat. Ada resipi bagus. Ada tempat sesuai. Letak je meja kecil. Dah boleh start meniaga. Kalau tempat tumpuan ramai macam LRT ke depan pasaraya. Memang masyuk sangat. Kejap je Habis. Setakat nak RM600 sehari tu dalam tangan lah. Siapa kata jual nasi lemak tak untung?. Tapi bergantung pada situasi. Mesti sedap dan murah. Mesti ramai orang beli. Nak lebih untung, pakai baju spiderman. Jual sambil selfie. Mesti ramai gi beli. Kan?. hehe.

3. JUAL KOPI O TEPI JALAN
Jual kopi O tepi jalan ni sebenarnya memang popular dah kat luar negara. Nak mulakan perniagaan pun cukup mudah. Modal sangat kecil. Tapi kerja sangat senang dan tak perlukan masa lama. Biasa orang akan mula jual kul 6-9 pagi. Pergi lambat memang habis lah. Letak kopi o, sikit sandwich. Duk pula tepi jalan utama. Memang akan jadi persinggahan sebelum pergi kerja. Nak lebih laris, bawa awek cantik atau memang awek cantik pun. Cuba start jual. Memang ramailah abam-abam hensem singgah. Hehe. Kalau tak cantik. Tak ada masalah. kena kreatif sikit. Jadi Deadpool macam di atas. Ramai singgah sambil selfie. Spiderman jual nasi lemak, deadpool jual kopi. Meriah betul malaysia ni. Hehe.


4. JUAL ONLINE-FB

Yang ni rasanya tak perlu di perkenalkan lagi. Memang ramai orang buat bisnes online ni. Ada 3 cara nak mulakan bisnes online. 1. Jual sendiri. 2. Dropship. 3. Affiliate. Kalau jual sendiri kena pandai cari research produk-produk terkenal atau yang kita rasakan ada kekuatan sendiri. Cari yang belum ramai lagi jual. Add banyak-banyak group. Post je ke setiap group. Cuma letih sikit. Orang malaysia suka PM. Bila PM tak balas. Apa boleh buat. Sabar je lah. Memang untung sangat. Kalau ada modal buat je sponsored ads. Cuma kalau produk kesihatan kecantikan agak susah sikit ads nak approve. Kena pandai main ayat. Kena belajar sikit-sikit lah dengan orang lama. Memang untung banyak sangat. 3-4 angka sebulan main-main je.

Kerja main FB dan ke pejabat pos je. Kalau tak ada modal boleh try affiliate dan dropship. Jual produk orang lain. Tapi untung sikit. Cuma kalau pandai. Untung besar. Sebab sangat senang. Kalau dropship cuma ambil order dan order dengan penjual. Tak perlu pos. Tak simpan barang. Affiliate cuma pastekan link. Orang masuk dapat duit. Mana-mana pun, buat research dulu. Tengok kekuatan kita kat mana, dan cari syarikat yang boleh di percayai. Semoga berjaya. :)

5. JUAL KERETA

Jual kereta mungkin pekerjaan yang kurang popular dan tak ramai berani join. Mungkin sebab tak ada gaji basic kot. Saya tak pasti. Yang saya tahu, jual kereta sekarang dengan perkembangan internet, sangat senang. Boleh iklankan aja di mudah.my. Tunggu orang contact. Bagi segala maklumat di wasap atau email. Uruskan bagi pelanggan. Siap. Kalau loan lulus, pelanggan dapat kereta, kita dapat komisen. Memang masyuk sangat kerja ni. Tengok je penjual kereta, semua kereta besar dan rumah besar. Income mungkin puluh ribu sebulan. Rugi tak cuba.

6. JUAL INSURAN

 Jual insurans antara kerja paling tak best dan paling tak ramai melayu masuk. Tapi inilah kerja yang paling masyuk dalam dunia. Saya ada kawan jual insurans. Dia boleh buat target RM500000 dalam masa setahun. Gila kan?. Memang loaded sangat. Sebab setahu saya, bila kita jual insurans, kita boleh makan hasil jualan setiap pelanggan untuk tempoh 5 tahun, sebelum syarikat ambil alih. Maaf ya tokey insurans kalau silap. Tapi katakan ada orang masuk RM300, kita dapat RM300 tu sampai 5 tahun. Setiap seorang. Bayangkan kalau ada puluh-puluh atau ratus2 orang masuk. Dan sekarang kesedaran insurans nyawa sangat tinggi di kalangan rakyat Malaysia. Susah kalau sakit demam tak ada insurans. So peluang jana pendapatan sangat tinggi. Cuma mungkin ramai tak suka kena jumpa client, kena pergi banyak tempat. 90% agen insurans yang kaya kat Malaysia ni cina. Sebab orang cina suka beli insurans. Tapi apa salahnya kalau Melayu juga cuba, asal usaha pasti berjaya.Yakin pada Allah

7. JUAL SIMKAD-MASUK TONE EXCEL.


Ha, yang ni saya minat. Sebab saya pun masuk. Malah rasanya 90% yang masuk Tone excel ni adalah melayu. Kenapa? Sebab Melayu dari dulu suka MLM. Dari masuk MLM merapu labur besar-besar tapi tak dapat duit. Baik beli 1 simkad tone excel dan start jana pendapatan. Tone excel di zaman kegemilangannya telah menghasilkan ramai jutawan.

Semua melalui komisen top up. Kita dapat 6% level 1, 3 % level 2, dan 11% level 3. Kalau level 3 ramai, memang best sangat. Bulan-bulan tunggu je duit masuk. Sampai puluh-puluh ribu tak pernah miss. Ada lagi bonus fast track. Setiap yang beli simkad bawah kita, kita dapat lagi RM 20 satu simkad. Cuma sekarang susah nak suruh orang masuk. Sebab mungkin dah ramai sangat agen tone excel dan tak ramai minat kerja cari orang.

Tapi sebenarnya ada cara sangat mudah lagi. Tone excel auto downline. Dapat downline automatik hanya dengan pastekan link. Yang ni masih baru. Tak ramai lagi masuk. Mudah sangat, copy paste sambil main FB. Saya pun masuk. Saya anggap macam menabung. Sambil main FB pastekan link. Tambah 1 demi satu downline. Mudahnya ianya automatik. Mereka perlu masuk dan register, lain-lain upline kita uruskan. Kita duk di rumah je. Kadang-kadang dapat juga downline percuma dari spill over. Memang senang sangatlah. Rugi tak cuba. Nak tahu lebih lanjut?.

Baca sini. register percuma je. >>>


http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html

  #Keyword: Buat duit online, buat duit dari rumah, kerja dari rumah.









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Buat Duit Online: Jana Pendapatan dari laman web yang tak di sangka

Gambar sekadar hiasan.

Kerja online dari rumah: Jana pendapatan dari laman web yang tak pernah anda sangka

Salam. Selamat datang ke blog saya. Blog ini sebenarnya fokus untuk mendedahkan anda tentang cara buat duit online. Tak kisahlah kerja ke, bisnes ke, servis ke. Asalkan boleh buat duit. Maka saya sebolehnya akan menulis serba sedikit bagi mendedahkan rakyat Malaysia tentang cara buat duit online. 

Sebelum tu, ada berapa banyak artikel tentang buat duit online yang telah anda baca?. Sejuta?. 2 Juta?. Kalau kita search google penuh dan jenuh membaca tentang cara buat duit online dengan pelbagai macam dan kaedah. Ada yang kita dah cuba, ada yang belum. Ada yang kita teringin nak cuba tapi takut-takut. Dah, cukuplah tertipu. Kebanyakannya hanyalah taktik jualan agar anda terpengaruh, agar anda sertai apa yang mereka tawarkan. Sertai seminar, webminar, latihan atau cara-cara lain untuk mendapatkan wang kadang-kadang haram di sisi undang-undang, tapi mereka akan gula-gulakan anda dengan penuh licik agar anda terpedaya. Bila dah masuk, susah nak keluar. Elakkkan. Lebih baik cari ilmu dulu sebelum masuk apa-apa. 

Semua "Guru-guru" penipu ni lah yang membuatkan "cara cari duit online" menjadi sukar, mendapat nama buruk. Orang jadi sangat takut untuk mencuba buat duit online lagi. Walhal, sebenarnya buat duit online bukanlah sesukar mana. Malah ramai yang menjadi jutawan online. Buktinya, orang yang buat seminar tu pun kaya raya kan?.

Sebenarnya terdapat banyak cara untuk buat duit online. Cara yang sah di sisi undang-undang. Kurang risiko di tipu. Tapi cara ni semuanya bukanlah jalan untuk kaya cepat. Tapi hanya sekadar cara terkini cari duit online gaya moden.

Kebanyakkannya merupakan cara buit duit yang memerlukan anda memberikan tumpuan khusus dan dedikasi tinggi sebelum berjaya. Percayalah. Bukan mudah untuk berjaya. Online mahupun offline. Kena kuatkan semangat. Bulatkan tekad. tetapkan matlamat. Sekiranya anda ingin mulakan langkah buat duit online semua ini perlu ada. Wajib ada.

Saya ingin memberikan anda tips bagaimana buat duit online. Tapi memandangkan semua tips ini adalah sah di sisi undang-undang. Maka anda dahulu kena pastikan diri anda mengikut peraturan dan tidak melangggar undang-undang sewenang-wenangnya. Atau mempunyai niat menjadi scammer. Jauhkanlah fikiran ni. Tak ke mana anda nanti.

Sebenarnya sebagai orang baru dalam dunia online. Saya sarankan anda bermula dengan kerja online. Kerja online tak susah. Sama macam kerja biasa juga. Cuma beza hari-hari menghadap komputer. Pastikan rumah anda ada bekalan elektrik cukup dan tak terputus ya. Juga internet 24 jam. Guna celcom burung hantu pun boleh ( bagi yang kerja dengan client luar negara elok sangat sebab sana siang sini malam), cuma pastikan data cukup. Susah kalau data tak cukup.

Kebanyakan kerja online interviewnya di jalankan dalam skype ya. Sebelum apa-apa install dulu senang kemudian terus kerja.

Di sini saya senaraikan laman web-laman web atau tempat mencari pekerjaan online yang tak pernah anda sangka. 

Indeed.com- Laman web ni sebenarnya laman untuk mencari kerja offline atau kerja biasa. Tapi anda juga boleh mencari kerja dari rumah di sini. Hanya taipkan "kerja dari rumah", "work from home", "homebase" atau "malay home". Anda pasti terkejut sememangnya ada kerja yang di tawarkan untuk kita buat duit dari rumah. Kerja tetap dan gaji lumayan pula tu. Saya dah cuba. Percayalah memang ada.

Mitula.my- Web ini pun sama. Cari kerja. Cuma memang ada kerja dari rumah untuk anda lakukan. Hanya taip kata kunci seperti di atas. Hanya taipkan "kerja dari rumah", "work from home", "homebase" atau "malay home"

Mudah.my- Ha, ni web terkenal untuk jual barang. Tapi jangan terkejut kalau ada kerja online dari rumah untuk di lakukan. Search sama seperti di atas. Hanya taipkan "kerja dari rumah", "work from home", "homebase" atau "malay home"

Maukerja.my- Juga laman web cari kerja terkenal. Hanya taipkan "kerja dari rumah", "work from home", "homebase" atau "malay home" Atau lihat di category part time. Anda mungkin mendapat banyak peluang perkerjaan dari rumah yang boleh di lakukan.

Part Time Post- Ini pun laman web cari kerja juga. Tapi ia lebih memberikan penumpuan kepada kerja part time atau kerja dari rumah. Sememangnya khas untuk mereka-mereka yang ingin mendapat peluang pekerjaan dari rumah.

Sebenarnya banyak lagi laman web lain sekiranya anda rajin mencari. Nasihat saya jangan terpengaruh sangat dengan tawaran buat duit dari rumah yang menawarkan ganjaran lumayan. Elok ambil kerja dari syarikat-syarikat yang kita rasa boleh di percayai sahaja.

Namun apa sahaja kerja yang anda lakukan. lakukan dengan penuh amanah. Bersikap profesional. Berintegriti. Serius. Sekiranya di panggil temuduga online sekalipun. Layan bakal bos anda sebagaimana anda hadapi interview di luar. Jawab soalan yang di kemukakan tanpa penjelasan mengarut yang berjela-jela dan jadi diri sendiri. Apa pun saya ucapkan selamat berjaya. :)

Sekiranya ada di antara anda yang malas mencari di web yang saya maksudkan di atas. Saya dah sediakan satu link perkerjaan menarik untuk anda lakukan dari rumah. Hanya untuk rakyat Malaysia sahaja ya.Jangan bimbang, kerja ni selamat kerana saya juga buat. Kerajaan approve. So tak yah risau.

Baca sini >>>>



http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html

  #Keyword: Buat duit online, buat duit dari rumah, kerja dari rumah.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 Kerja Dari Rumah sebagai Permulaan Menambah Pendapatan

9 Kerja Dari Rumah sebagai Permulaan

by:  S. Abdullah

Salam semua pembaca setia. Sekali lagi kita berjumpa. Dalam post kali ni kita akan membicarakan tentang 9 kerja dari rumah yang boleh anda lakukan sebagai permulaan langkah anda menambah pendapatan dalam dunia moden penuh dengan cabaran. Sebelum itu apa kata kita kenalkan dahulu dengan maksud kerja dari rumah.

Kerja dari rumah adalah satu kerjaya baru di Malaysia namun ia telah lama berkembang pesat di negara-negara maju.  Perkembangan positif ini adalah didorong oleh perkembangan teknologi internet dan multimedia yang berkembang pesat di Malaysia.   Melalui perkembangan ini, peluang kerjaya kerja dari rumah sudah menjangkau ke seantero dunia.  Ini bermaksud seorang pekerja yang berpengalaman sudah tidak relevan lagi untuk kemestian bekerja dari pejabat.  Sebaliknya ia boleh dilakukan dari rumah atau di mana sahaja dengan menggunakan capaian internet.

Di antara bonus membuat kerja dari rumah ialah dapat memberi penjimatan dan penggunaan masa yang lebih efektif.  Peruntukan masa di atas jalan untuk ulang-alik ke tempat kerja dapat dijimatkan.  Selain itu, penjimatan kos bagi pihak majikan dan pekerja adalah lebih praktikal di mana hasil kerja dari rumah adalah sama dengan kerja dari pejabat.  Disebabkan factor-faktor ini, kerja dari rumah menjadi carian yang popular di internet.  Ramai yang ingin tahu apakah pekerjaan atau tugas yang boleh mereka lakukan jika mereka ingin bekerja dari rumah.

Penglibatan rakyat Malaysia di dalam kerja dari rumah di atas talian adalah masih jauh berbanding Filipina dan India.  Masih ramai di Malaysia yang mencari-cari kerja dari rumah yang boleh dilakukan sebagai mata pencarian.  Tetapi ramai yang tidak tahu apa kerja-kerja yang boleh mereka lakukan dari rumah di atas talian.  Di sini saya cuba paparkan contoh-contoh kerja dari rumah yang mempunyai permintaan yang tinggi di atas talian yang boleh dilakukan secara sampingan mahupun secara sepenuh masa.


  • Kemasukan Data (Data Entry)
Tugas ini adalah memasukkan data ke dalam contoh dokumen yang telah disediakan. Tujuan kemasukan data ini ialah untuk mengemas kini pengkalan data. Kemahiran menaip dengan pantas membantu di dalam tugas ini kerana bayaran selalunya mengikut jumlah data yang berjaya dimasukkan ke dalam dokumen contoh.   Penggunaan masa yang fleksibel menjadikan tugas kemasukan data amat popular di kalangan kerja dari rumah.

  • Penterjemah Bahasa (Translator)
Kerja dari rumah yang seterusnya ialah menterjemah bahasa.  Sekira anda mempunyai kemahiran dalam bahasa Melayu, Mandarin atau Tamil, kemahiran ini boleh digunakan di atas talian sebagai aset kerja dari rumah.  Setiap hari terdapat banyak dokumen-dokumen yang perlu diterjemahkan ke atau dari Bahasa Inggeris.  Dari dokumen mudah seperti Sijil Kelahiran hingga ke dokumen yang rumit seperti dokumen perundangan.  Selain dokumen, menterjemah halaman web atau aplikasi mobile ke dalam bahasa lain juga boleh dilakukan sebagai kerja dari rumah.

  • Mengajar secara atas talian (Online Tutor)
Terdapat platform-platform pembelajaran di atas talian di mana tenaga tutor dan pengajar amat diperlukan.  Sekiranya anda seorang guru Bahasa Inggeris, guru Matematik atau sebagainya, anda boleh daftar diri anda sebagai “freelance” tutor untuk mengajar secara online di platform-platform ini.  Anda boleh mengajar di waktu lapang dan ianya adalah kerja dari rumah.  Selain dari platform-platform yang ada, anda juga boleh menjadi tutor peribadi yang mengajar secara atas talian dengan persetujuan masa yang sesuai di kedua-dua belah pihak (murid dan pengajar).

  • Pembantu atas Talian (Virtual Assistant)
Melakukan kerja-kerja pentadbiran seperti menaip dokumen, data entry, kemaskini blog dan menguruskan temujanji.   Perkembangan perniagaan “start-up” seringkali memerlukan pembantu jangka pendek dan juga jangka panjang kerana faktor kos.  Pembantu atas talian diperlukan untuk melakukan tugas-tugas pendtadbiran pada masa tugas itu diperlukan.  Tempoh jangka perkhidmatan adalah selama yang dipersetujui seperti 1 bulan, 3 bulan, 6 bulan atau 1 tahun.  Sekiranya reputasi anda menyerlah, anda mungkin berpeluang mendapat kerja pembantu atas talian sebagai pekerjaan sepenuh masa.  MS Word, MS Excel, Google Doc, Wordpress antara kemahiran yang perlu anda ada untuk menjadi “virtual assistant”.      

  • Audio Transkripsi
Tugas audio transkripsi  ini memerlukan kemahiran mendengar yang baik.  Mendengar rakaman audio dan menulis semula apa yang dikatakan di dalam rakaman.  Tugas ini memerlukan kemahiran mendengar pertuturan seperti penggunaan loghat Bahasa Inggeris Amerika, British mahupun Australia yang dituturkan di dalam sesuatu audio.  Penggunaan “head set” membantu mendengar audio dengan lebih baik.  Bayaran adalah mengikut tempoh masa sesuatu rakaman audio.   Contoh audio yang perlu ditranskripsikan ialah temubual, wawancara dan video yang memerlukan sarikata.


  • Menguji Aplikasi Mobile (Mobile App Testing)
Sekiranya anda mempunyai talipon pintar iPhone atau talipon berasaskan Android, anda boleh memanafaatkan alat ini dengan membuat tugas ini.  Setiap aplikasi memerlukan ujian keseluruhan di setiap aras sebelum di hantar ke “Google Play” atau “App Store” untuk penggunaan awam.   Tugas anda ialah menguji aplikasi mobile agar ianya bebas dari kod kesalahan “error code” dan menepati citarasa pengguna awam.

  • Menulis Artikel
Kerja dari rumah yang seterusnya ialah menulis artikel.  Kemahiran menulis secara kreatif boleh digunakan untuk tugas ini.  Selalunya, anda akan diminta untuk menulis sesuatu artikel didalam “niche” yang diperlukan.  Anda juga boleh menjadi penulis bebas dan memilih tajuk anda sendiri kemudian menghantar artikel tersebut ke halaman web yang bersesuaian dengan “niche” artikel anda.  Permintaan penulis jemputan juga amat tinggi di mana blogger mahukan kelainan dan kepelbagaian gaya penulisan di dalam blog mereka untuk menarik pengujung halaman.

  • Penyelidikan Internet (Internet Research)
Penyelidikan Internet adalah tugas yang dilakukan untuk mencari dan mengumpul bahan dan maklumat untuk pelbagai tujuan dan keperluan seperti pemasaran, mencari pembekal dan membuat tesis.  Sesetengah tugasan ini memerlukan tempoh masa yang lama menyebabkan penyelidikan internet sering ditawarkan kepada pekerja “freelance” di atas talian.   Kemahiran menggunakan kata kunci yang betul diperlukan untuk mencari bahan dan maklumat yang tepat dan berguna.

  • Admin Laman Sosial
Amat sesuai dilakukan oleh mereka yang berminat menghabiskan masa di laman-laman sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter.  Tugas anda ialah mentadbir dan mengemaskini laman sosial berkenaan dengan posting terbaru.  Juga menjawab komen-komen serta pertanyaan pengunjung laman sosial berkenaan. 

Ini hanyalah sebahagian daripada kerja dari rumah yang boleh anda lakukan.  Terdapat banyak lagi kerja-kerja dari rumah yang memerlukan pelbagai kemahiran yang tidak saya tulis di sini.  Namun tugas-tugas di atas adalah tugas yang saya rasa amat sesuai bagi mereka yang mahu mula berjinak dengan kerja di atas talian.

Diharap penulisan artikel ini dapat memberi sedikit sebanyak idea untuk mereka-mereka yang masih lagi mencari tugas-tugas yang sesuai untuk dilakukan sebagai kerja dari rumah.   Semua pekerjaan di atas memerlukan kemahiran yang tersendiri.  Peluang mendapat tugas untuk dilakukan dari rumah adalah lebih tinggi sekiranya anda mempunyai lebih kemahiran yang diperlukan.  Cuba mempelajari kemahiran-kemahiran baru untuk menambah lagi peluang anda ditawarkan kerja dari rumah.

Cuba elak penipuan atas talian yang sering dilakukan oleh mereka yang tidak bertanggung jawab terhadap pencari kerja dari rumah.  Elakkan pekerjaan yang memerlukan anda mendeposit sejumlah wang untuk mendapatkan pekerjaan.   Gunakan platform-platform yang percuma yang hanya memerlukan anda mendaftar sebagai pengguna.

Terdapat banyak platform percuma yang menawarkan kerja dari rumah. Antaranya upwork.com, freelancer.com. Golance Apa yang anda perlu lakukan adalah daftar dan lengkapkan profile. Seterusnya boleh mula apply kerja. Mudah sahaja kalau betul serius nak tambah pendapatan. Zaman moden sekarang semua benda boleh di lakukan di rumah.

Semoga berjaya. :)

Oh ya. Sebagai rakyat malaysia kita juga untung. Kita masih ada cara lain tambah pendapatan kerja dari rumah. Ingin tahu caranya?.

Baca lebih lanjut sini>>>
http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html




#Keyword: Kerja dari rumah, kerja di rumah, kerja online, Kerja online dari rumah



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kerja Online Dari Rumah 2016. Cara Mudah Tambah Pendapatan Dunia Moden

http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html
Di Malaysia ramai lagi tak tahu terdapat peluang besar untuk meraih pendapatan melalui dunia online. Tidak seperti India atau Filipina. Rata-rata kita jika mencari kerja di rumah, hanya mencari kerja isi sampul surat, packing barang dan kupas bawang.

Kerja yang tidak menjamin pendapatan malah penuh dengan penipuan. Sayang, kita terlupa dunia makin canggih. Dunia pada hujung jari. Kini kita boleh bekerja dari mana sahaja dan jika kita pandai mencari peluang dan bernasib baik, kita mungkin boleh mencari kerja yang fleksible dan sesuai dengan masa terluang yang ada. Kerja juga tidak susah. Cukup senang.

Di sini saya akan ajarkan tips bagaimana untuk bermula. Dengan hanya 1 simkad. Tone excel. Ya. Bisnes simkad je.  Tapi sebelum kita pergi lebih jauh. Kena ingat ya!. Ni bukan Tone Excel Biasa. Tak susah2 cari orang. Hanya copy paste dan dapat duit. Senang sangat. Sistem auto downline terbaru akan uruskan semua downline anda automatik. 

Nak tahu lebih lanjut?. Nak dapatkan downline percuma automatik?. Daftar percuma. Baca sini>>>>

http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html

BUKTI !: Baru 3 hari masuk dulu dah dapat spill over= downline percuma dari upline- ada 3 upline atas saya. Susah ke senang? Masuk dulu baru leh cakap. Opss. No tone excel old members ya :)


__________________________________________________________________________________

MITOS TENTANG KERJA DARI RUMAH 

Tentu ramai daripada kita terfikir alangkah seronoknya kalau dapat kerja dari rumah kan?. Dapat bantu suami, dapat bantu keluarga tambah pendapatan. Lalu kita pun tercari-cari kerja dari rumah yang boleh kita lakukan. Sering sahaja kita terdengar tentang mitos-mitos terdapat kerja senang yang boleh di lakukan dari rumah. Antaranya, packing barang, isi catalog dalam sampul surat, kupas bawang, kupas bilis, menjahit dari rumah dan sebagainya. Ada diantara kerja-kerja ini sememangnya benar dan di tawarkan untuk mereka-mereka yang rajin menambah pendapatan. Tapi tak kurang juga banyak yang menipu. Di sini saya senaraikan mitos-mitos kerja dari rumah yang tidak patut anda sertai.

1. Isi katalog dalam sampul surat

Kerja di sangat senang dan boleh di lakukan dari rumah. Membuatkan kita tertarik. Antara penyebabnya. Upah yang di tawarkan sangat berbaloi dan mahal. RM500-2000 seminggu. Wow. Siapa tak nak kan? Siapa sahaja boleh lakukan kerja ni. Budak sekolah pun boleh buat. Itu yang kita fikir. Tapi cuba fikir logik. Kalau betul sebegini mudah, kenapa mereka tak lakukan sendiri atau upah orang-orang terdekat. Kenapa perlu upah orang lain lakukan kerja dari rumah?.

Sebenarnya kerja dari rumah sebegini adalah satu bentuk scam. Saya tak tahu sejak bila ia bermula. Tapi lebih kurang yang saya dengar, ia bermula sejak zaman emas elektonik dan surat khabar ( sebelum ledakan internet). Lebih kurang tahun 1990. Apa yang orang-orang ini lakukan adalah tawarkan anda kerja dari rumah lipat sambul surat atau isi katalog dalam surat khabar. Anda di kehendaki membayar sejumlah wang untuk bermula. Apabila anda join, anda di kehendaki melipat dan mengepos benda yang sama kepada orang lain. Dan dari situ scam ini akan berlangsung. Dari dia kepada anda, dari anda kepada orang lain. Macam surat berantai. Dan anda hanya akan mendapat duit upah yang di janjikan sebenarnya dengan teknik menipu orang lain lakukan benda sama yang anda lakukan. Nak masuk bayar deposit, dapat teknik pos surat kepada orang lain yang juga perlu bayar deposit. Senang kan?.

Sejak ia bermula ramaI yang jadi kaya tawarkan kerja dari rumah cara ini. Scam ini masih berlangsung sehingga hari ini. Masih ramai yang masuk meskipun ini zaman teknologi. Bentuk scam ni juga berubah, tidak lagi tertumpu di tawarkan hanya dalam surat khabar. Tapi di tawarkan di web-web tertentu yang mudah di capai oleh sesiapa sahaja yang search internet. Siapa malang dan bodoh atau tertarik dengan jumlah wang yang banyak. Pasti akan join. Sebab utama scam ini masih belum pupus. Jadi jika anda membaca artikel ini dan mencari-cari kerja dari rumah sebegini. Saya nasihatkan anda jangan join. Buang masa, buang tenaga, buang karen. Hampeh!

2. Kerja packing barang atau siapkan model permainan di rumah

Sebenarnya pekerjaan ini bukan scam. Di luar negara terutama di Amerika dan Eropah. Pekerjaan sebegini sememangnya di tawarkan secara agak meluas. Sememangnya pekerjaan ini wujud. Malah di Malaysia, suatu ketika dahulu pekerjaan ini di tawarkan juga. Tapi hakikatnya, kerja dari rumah packing barang atau siapkan model permainan ini di tawarkan oleh syarikat besar dan untuk pekerja mereka ( isteri atau anak) atau untuk mereka yang tinggal berdekatan kilang sahaja. Sayangnya di Malaysia, tak banyak kilang besar yang menawarkan kerja dari rumah cara ini. Jadi jika anda melihat kerja dari rumah sebegini di tawarkan, maka hati-hati dan ambil dari sumber yang boleh di percayai sahaja.

3.Kerja dari rumah kupas bawang dan kupas bilis. 


Ini juga salah satu kerja dari rumah yang banyak sekali di lakukan oleh suri rumah di Malaysia. Tapi ia bukanlah sesuatu pekerjaan yang mudah di dapati. Kerana seperti kerja dari rumah packing barang, kerja dari rumah kupas bawang dan kupas bilis ini hanya di tawarkan di kawasan kilang atau industri kecil yang beroperasi di kawasan tertentu. Untung orang yang duk dekat kilang ni kan. Banyak kerja dari rumah yang di tawarkan. Hmm...

 4. Kerja dari rumah menjahit. 


 Jika zaman dahulu sememangnya kita fikir tak pelik kerja dari rumah menjahit. Sebab ramai tukang jahit memang bekerja dari rumah pun. Tapi sebenarnya anda juga boleh ambil upah menjahit beg, baju atau kain di rumah untuk kilang atau syarikat persendirian atau butik-butik tertentu. Ya, kerja ni memang wujud. Nak cari mudah sahaja. Masuk mudah.my. Memang banyak kerja sebegini di tawarkan. Namun di ingatkan, upahnya tidak sebanyak anda menjahit sendiri jika anda pakar. Dan hanya di tawarkan sekitar kawasan butik atau kilang sahaja.

5. Kerja online dari rumah

Ha,  yang ni topik favourite saya. Kerja dari rumah online. tentu anda fikir apa benda kerja online ni. Jual barang?. Jadi peniaga online?. Tak, tapi kerja dari rumah seumpama bekerja di pejabat juga. Kita perlu apply kerja, di interview dan juga mencari sendiri pekerjaan di laman-laman web freelance. Antaranya, Upwork, Guru, Freelance. Saya sendiri dah lama kerja dari rumah sebegini. Upahnya lumayan dalam usd. Tapi skill paling penting anda kena ada, pandai English dan jujur. Jangan putus asa. Mula-mula memang susah dapat kerja kecuali anda memang pakar IT, Programmer. Tapi kalau orang biasa, cari sahaja kerja-kerja biasa yang boleh anda lakukan. Antaranya menaip atau translation english BM. Lumayan juga upahnya. Tak percaya? Boleh cuba di web ni. Ni web baharu. Mudah je. Register percuma. Siapkan profile dan mula apply kerja. Semoga berjaya.

Golance Register Free:Klik sini

 Menarik bukan?. Seronok tak kalau dapat kerja dari rumah?. Nak kerja dari rumah yang lebih senang?. Masuk je tone excel kat atas tu. Jamin puas hati. Kerja pun sangat senang. Copy paste link je. Baca dulu baru nilai susah ke senang. Masuk dulu baru tahu mudah sangat buat pendapatan lumayan. Terima kasih. Selamat membaca :)


http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html


#Keyword: Kerja dari rumah, kerja di rumah, kerja online, Kerja online dari rumah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS