RSS

Buat duit cara mudah copy paste Facebook

[ BERHENTI! LUANGKAN MASA 5 MINIT UNTUK BACA DAN FAHAMI SISTEM YANG BAKAL MERUBAH HIDUP ANDA SELAMANYA. TAK BACA RUGI! SERIUS ]

KERJA SAMBILAN DARI RUMAH 2016!
BUAT DUIT SAMBIL ONLINE COPY PASTE LINK FACEBOOK!

Assalamualaikum. Selamat datang ke blog saya. Biar saya perkenalkan diri saya. Nama saya Faizul. Tinggal di KL memang perit kalau tak ada duit. Gaji sikit. Bayar tu ini habis segera. Kerja penat, duit habis cepat. Kesian kan?. Saya sepertimana anda tidak pernah tahu terdapat banyak cara mudah untuk buat duit online.

Sebenarnya saya tak peduli pun. Saya paling tak minat kalau apa-apa sahaja yang berkaitan dengan MLM ( Multi level Marketing) atau apa-apa sahaja yang memerlukan saya mengeluarkan modal. Tak kisahlah dia janji bulan ke bintang, dapat juta-juta ke apa-apa. Saya memang tak minat. Lebih baik beringat sebelum kena ya tak?. Janji siapa pun boleh janji. Nanti duit lebur apa pun tak dapat. Hampeh!

Lama juga saya surf internet, cari peluang jana pendapatan. Dan alhamdulillah sekarang pendapatan saya sangat stabil. Memanglah tak kaya, tapi senanglah juga. Dengan hanya pastekan link aja. Soalnya bagaimana saya buat?. Nak jadi macam saya?

Jana pendapatan lumayan dengan Tone Excel Auto downline

Tentu semua pernah dengar tentang kebaikan Tone Excel kan?. Jangan terkejut tone excel dah lahirkan ramai jutawan. Serius!. Nak sangat masuk.  Namun Malas cari orang, Takut tak ada orang masuk bawah kita. Malas urus downline. Malas jumpa orang. Malas tukar talian nak jana pendapatan?*. Eh.. kalau yang ni pun malas, saya tak boleh bantu. Hehe. Malas copy paste pun masih boleh bantu dengan auto post.

*Sebenarnya boleh kekal no lama ya. Jangan risau

Sebenarnya ada cara mudah jana pendapatan dengan Tone Excel sekarang. Cara mudah cari orang. Cara mudah uruskan downline. Semua automatik. Duduk diam pun boleh dapat duit :) (caranya akan kami ajar)

Kerja dari rumah je berbekalkan Handphone dan Facebook. Hanya copy paste link anda. Cukup mudah. Setiap yang masuk dan register automatik bawah anda.

http://autodownline123.com/?ref=66845.

Contoh link. Hanya paste link ini beserta penerangan. Setiap yang masuk register automatik di bawah anda. Dan ada RM20 bonus fast track untuk anda bagi setiap registration

Apa tu auto downline?

Pernah dengar tentang auto downline?. Biar saya ceritakan sikit. Komuniti auto downline ni adalah komuniti di bawah tone excel. Yang di buat khas untuk mereka-mereka di luar sana yang nak sangat masuk tone excel tapi tak pandai menaja. Tak pandai cari orang. Tak pandai uruskan downline. Dalam komuniti ni ahli saling membantu. Upline akan bantu downline. Downline akan bantu upline.

Seperti yang kita tahu. Tone excel mendapat komisen hasil dari top up downline. Cara kira macam ni. Sekiranya yang join bawah kita sampai level 3 semua top up RM50. Maka kita akan dapat

Komisen
Level 1=6%
Level 2=3%
Level 3=11%

Level-1     10 x RM50 x 6% = RM30
Level-2     10 x 10 x RM50 x 3% = RM150
Level-3     10 x 10 x 10 x RM50 x 11% = RM5500

Total = RM 5680*
* Sekiranya semua top up RM50
*Dengan teknik duplicate 10 orang level 1,2 dan 3


Bulan tersebut anda akan mendapat RM5680. Siapa nak bagi ya tak?... tak cukup ke kalau sebanyak itu dapat duit sampingan untuk tambahkan gaji kita?, saya rasa dalam hati kita ramai yg kata, banyak tu. Tapi yang penting, agak-agaknya lah, bulan depan mereka akan topup lagi tak? Jawapannya pasti YA. Dan ini bermakna, bulan depannya anda akan dapat komisyen lagi, itulah yang akan terjadi kepada saya setiap bulan. Tiap-tiap bulan dapat komisyen. Kerja sekali, komisyen berkali-kali.

Jadi tujuan utama kita selain menggunakan tone excel sebagai telefon. Kita boleh gunakan sebagai jana pendapatan. Caranya penuhkan level kita sampai level 3. Masalahnya dengan tone excel biasa. Bukan setakat level 3. Level 1 pun susah nak dapat orang kan?.

Di sinilah kelebihan auto downline. Dengan ada nya sistem spill over. Anda cuma perlu cari 10 sahaja level 1. Susah nak cari 10?. Pun upline akan bantu dengan spill over percuma. Di samping anda cari sendiri. Bila level 1 penuh. Spill over level 2 pula. Begitulah sampai level 3.
Ringkasnya kalau orang atas anda terlalu rajin cari orang. Anda sendiri akan dapat orang bawah secara percuma kerana sistem spill over tadi. Contoh orang atas cari 100, 10 akan masuk level pertama dia manakala selebihnya akan masuk ke bawah, iaitu anda di level 2. Seterusnya ia akan masuk ke level 3. Dia dapat. anda dapat.  Sama-sama untung kan?

So kalau sama-sama rajin cari 10 orang je. Kejap je kuota penuh level 3.

Selepas level 3 penuh akan naik balik ke level 1 jadi orang yang ke=11. Nanti dapat ulang balik sistem sama. Dapat lebih lagi. Dan ianya automatik. Best kan?

Jika dibandingkan dengan sistem yang biasa, anda perlu usahakan sendiri mendapatkan downline. Akan tetapi dengan sistem autodownline ini, anda berpeluang mendapat downline percuma hasil limpahan penajaan upline-upline di atas

Susah ke?. Sambil-sambil main Facebook, Whats app. We chat. Instagram paste kan link?

http://autodownline123.com/?ref=66845

Teknik duplicate 10 orang. Hanya perlu penuhkan level 1=10 orang sahaja. Dapat komisen top up seumur hidup. Insurans kemalangan percuma RM100000 sekiranya anda top up RM50 sebulan. Insurans ini automatik. Dan komisen dapat di warisi sampai ke anak isteri

Register segera. Percuma sahaja. Jangan tunggu untuk berjaya!. Kami akan bagi penerangan dan bantuan sepenuhnya. Tak pandai kami ajar sampai berjaya. Itu janji Kami ahli komuniti autodownline.

http://autodownline123.com/?ref=66845

 Bukti! Baru 3 hari masuk dah ada downline percuma dari spill over. Ada 3 upline atas kita. 3 kali peluang spill over percuma. Best kan?.
Yakin dengan sistem autodownline?. Nak join segera untuk bantuan dan pertanyaan?. Daftar dulu, kita cerita kemudian :)

Syarat:
1. Umur 12 tahun ke atas. Warga Malaysia atau Mempunyai passport ( warga asing)
2. Ada akaun bank tak kisah bank apa pun.
3. Rajin, kreatif dan bersemangat waja. .

http://autodownline123.com/?ref=66845

Nota:.

1. Anak syarikat air asia. Patuh syariah dan di luluskan kerajaan Malaysia. Sistem terbaru tone excel malaysia.


2. Sistem auto downline adalah sistem di bawah tone excel bertujuan untuk membantu ahli yang tak pandai menaja dan tak tahu menaja untuk sama2 mendapat spill over atau downline percuma supaya sistem level kita cepat penuh dan mula merasa pendapatan .

*Pendapatan bergantung pada kerajinan individu dan upline. Spill over percuma


3. Bukan skim cepat kaya atau skim jutawan ya. 100% di jamin bukan scam

4. Jamin tak akan rugi dan sangat beruntung jika join dan belajar cara yang sangat senang ni.

5. Jangan tunggu orang lain dah lama masuk baru kita nak start jana pendapatan. Masuk sekarang untuk pencerahan dan bantuan. Tak berminat boleh je cancel kemudian. Percuma tanpa bayaran*

Harga simkad adalah RM100 kalau ingin upgrade premium member dan mendapat segala kelebihan tone excel


RM60 Call unlimited semua nonbor +2.5GB Data Free

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tawaran kerja online untuk rakyat Malaysia. Bukan scam. Bukan MLM. Kerja online REAL.




TREND BEKERJA DARI RUMAH 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Selamat datang ke Blog saya.

Biar saya kenalkan diri saya.  Nama saya Faizul. Saya dah 10 tahun kerja dari rumah. Kerja online sahaja. Macam-macam kerja online saya buat. Hinggalah saya dah ada kerja tetap sekarang. Pun masih online. Susah juga nak terangkan macam mana saya bermula kerja online ni. Sebab kena lalui sendiri. Dulu saya beli buku ebook RM50 untuk di perkenalkan tentang kerja online ni. Buku tu hanya ajar basic sangat tentang upwork. Dan bukan peluang dapat kerja pun. Bukan jaminan kerja. Kita sendiri kena usaha sampai berjaya. Siapa biasa masuk Upwork tahulah betapa susah nak dapat single job freelance ni.

Di pendekkan cerita. Setelah susah payah akhirnya saya berjaya dapat kerja tetap dengan company USA. Kerja beli iklan. Saya sekarang manager untuk ambil orang. Philipine dan Malaysia kerja di bawah syarikat kami ( USA company). Gaji dalam USD. 10 USD sehari.

TAWARAN KERJA DARI RUMAH UNTUK RAKYAT MALAYSIA. 

ADA 3 KERJA YANG SAYA BOLEH TAWARKAN UNTUK ANDA. KERJA DI BAWAH SAYA. SAYA JAMIN TIADA PENIPUAN. TIADA PAKSAAN DAN TIADA UNSUR SALAH DI SISI UNDANG-UNDANG. 100% SELAMAT. 



1. KERJA BELI ADS. 

Kerja  senang. Beli Ads ( sponsored ads-iklan berbayar) untuk company. Gaji 10 USD sehari. Sesuai untuk suri rumah. Kerja 1 jam sehari. 9 pagi-12 pm ( satu jam antara masa ni ). Ini adalah kerja sementara duration lebih kurang sebulan. Mampu dapat sehingga RM1200. Siapa nak duit poket boleh try. Gaji ikut Bank atau Paypal. Kerja sentiasa di buka sepanjang tahun ya. Msg je admin nanti kalau dah ready. Tiada yuran ya. Jangan risau. Hanya tolong sesama Malaysia.

Syarat-syarat / WAJIB ADA: 

a) Ada Facebook ( usia facebook mencecah setahun)

b) Ada Facebook page (usia page 3 bulan ke atas). Page tak kisah page apa. Boleh jadi page kisah benar, page tudung murah atau page jual online. Apa-apa je. Wall facebook info anda tu bukan page fb ya. Page ni yang anda buat "create page" kat bawah list page tu. Kalau tak ada page buat dulu. 1 bulan baru boleh start kerja.

c) Ada verified Paypal. ( Duit untuk beli ads kami bayar sebelum start dalam paypal).Baca sini cara buka akaun free je (Paypal).

d) Boleh berbahasa Inggeris sekadar communication ( sebab bos USA ya)

e) Ada skype.( Penting sangat sebab kerja melalui online mana-mana pun guna skype

Jika cukup syarat dan nak join syarikat kami. Register dan ready semua di atas dulu ya. Register semua percuma. Ada pertanyaan?.  Boleh msg admin di Facebook Page Admin ya.

FB:ONLINE JOB MALAY AND PHILIPINE

Mungkin selepas ni boleh belajar tentang kerja online di tempat lain. Gaji dalam USD. Kalau beli ebook saya belajar dulu kena RM50. Kalau pergi tempat lain mungkin kena scam. Join saya. Saya ajar betapa hebatnya income online. Selepas test job di atas.


2. JUAL SIMKAD-MASUK TONE EXCEL.

Jana pendapatan tanpa Had. 12 tahun pun boleh buat. Serius!. Mudah sangat! :)

Siapa minat main FB sambil-sambil tu kalau nak try TONE EXCEL AUTODOWNLINE boleh masuk bawah saya. Saya ajar cara mudah cari orang. Copy paste link affiliate aja. Tak perlu jumpa. Tak perlu ke mana-mana. Duk rumah je. Sambil main FB copy paste link.

http://AutoDownLine123.com/?ref=66845

Macam menabung. Tunggu duit masuk. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Cukuplah kalau nak RM4000 sebulan automatik pasif income tu. Insya Allah. Siapa sangka ni macam TONE EXCEL biasa dia silap ya. Sebab yang ni downline automatik. :)

Baca sini. Register percuma je. >>>

http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html



3. JADI AFFILIATE


Ni affiliate produk kesihatan (slimming pills) yang saya masuk. Company singapore. Jual online di Malaysia.  Gaji ikut bank. Kalau anda pemilik BLOG dengan 2000 orang visitor setiap hari boleh cuba. Kalau 2000 orang satu hari boleh dapat 4-5 order dah cukup. 1 order 8 USD.  Dah 40 USD satu hari. Siapa nak bagi kan?. Buat review produk sikit. Letak affiliate link masing2. Senang je kerja. Saya akan buka pendaftaran affiliate ni bulan MAY 2016 nanti. Tapi kalau nak tahu lebih lanjut contact saya di FB.

Ketiga-tiga kerja ni memang jamin sentiasa ada ya. Dan pendaftaran di buka 24 jam sepanjang tahun. Tiada yuran di perlukan. Hanya daftar sahaja. Admin juga ada group skype untuk pekerja online Malaysia. Di mana kami berkongsi pengalaman dan peluang kerja online sesama ahli. Kalau nak join register Skype. Dan Msg ID skype di Facebook Page admin FB:ONLINE JOB MALAY AND PHILIPINE

HANYA UNTUK YANG SERIUS BEKERJA DAN TAMBAH PENDAPATAN SAHAJA!

Terima kasih. :)

  #Keyword: Buat duit online, buat duit dari rumah, kerja dari rumah.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Senarai kerja-kerja yang tak popular tapi sangat masyuk...


Kerja, kerja kerja. Tak kerja tak boleh hidup. Sejak kecil lagi kita dari didik untuk cari kerja bagus. Belajar pandai-pandai. Dapat kerja elok. Balas jasa ibu bapa. Kita pun usaha belajar sungguh-sungguh. Agar dapat kerja bagus. Nak gaji besar. Nak rumah besar. Nak Jadi Orang berjaya. Nak di hormati dan kaya raya. Tapi betul ke semua tu?.

Bila masuk U kita rasa kitalah paling pandai. Seronok sungguh. Semua orang pandang tinggi. Tambah-tambah kalau kita duk kat kampung. Masuk U mak ayah rasa harga diri tinggi melangit. Bangga. Anak aku masuk U. Tambah-tambah kalau kos yang hebat-hebat. Engineering ke apa. Best gila masa tu. Duk U pun best. Ada PTPTN. Ada ramai kawan. Ada ramai awek lawa. Tahun pertama biasalah senyap je. Awek pun tak lawa. Tahun kedua ketiga. Mulalah ulat bulu merayap. Mula terasa gatal. Gatal tangan. Heheh.. awek-awek pula mulalah try produk tu produk ni. Solek sehabis baek punya nak gi kelas. Cantik bangat dong.. Qu puteh bapak puteh semua try. Mau tak cantik. PTPTN habis ikut tu je. Lelaki guna buat beli phone dan belanja awek. Awek guna buat beli produk kecantikan.

Lepas keluar U, Kita mula menapak. Cari kerja. Masa ni rasa hebat juga. Maklumlah CGPA tinggi. Rasa kalau kita pergi temuduga tu semua orang nak ambil lah. Kan?. Rupanya impian berbeza dengan realiti. Bila masuk je temuduga. Di tanya pasal pengalaman. ER....mulalah menggelabah nak jawab. Saya tak ada pengalaman. Cikgu saya @ lecturer saya tak cakap pun kena ada pengalaman kerja baru leh apply. Katanya sijil tinggi dah okay dah. Saya percaya bulat2 selama ni. Tak okay ke?.

Baru tahu langit tu tinggi. Segulung ijazah belum tentu menjamin sesuap nasi. Pergi temuduga tu, pergi temuduga ni. Habuk pun tarak. Usahkan nak panggil, masa interview lagi dah kena suruh keluar. Attitude tak okay kata penemuduga. Tanya lain jawab lain pun masalah juga. Masalah utama, tak pandai english. Haru jawabnya.. heheh. Lama-lama dah putus asa. Kerja tak ada. Awek tinggal nama. PTPTN kena bayar pula. Macam jatuh di timpa tangga. HUHU.. naya..

Banyak mengarut pula saya ni.. tak kisahlah. Sekadar intro. Betapa fikiran kita anak muda, anak melayu terutamanya. Terlalu tipikal pasal kerja dan masa depan. Bila dah gagal dalam pelajaran atau gagal dapat pekerjaan yang di impikan. Mula putus asa dan lebih teruk, salahkan TUHAN. Salahkan Takdir, Qadar dan Qadar. Cubalah fikir ke depan. Fikir luar kotak. Orang cina relaks je jadi jutawan. Belajar sekolah biasa-biasa. SPM pun tak ada. No hal punya. Aneh kan?.

Mana semangat Melayu?. Tanah kita milik kita. Di mana bumi ku pijak. Di Situ langit ku junjung. Dan sebagainya?. Mana?.

Jangan cepat sangat putus asa. Banyak lagi peluang dan ruang untuk kita teroka. Gagal sekali bukan gagal selamanya.



Di sini saya senaraikan jenis-jenis pekerjaan yang tak popular tapi sangat masyuk. 4 angka sebulan tu main-main je. Berniagalah. Pertama, kena yakin rezeki di tangan Allah.

1. JUAL BURGER

Kerja ni paling senang. Berbekalkan sedikir kemahiran dan modal. Anda boleh mulakan dengan berniaga burger kecil-kecilan tepi jalan. Untung bergantung pada anda. Nak lebih letak sayur lebih, sos lebih dan letak harga mahal sikit. Special katakan :) .Tapi lengkapkan diri dengan ilmu perniagaan dulu. Ambil lesen. Niaga sekarang tak mudah macam dulu. Apa pun, paling penting kalau nak mulakan perniagaan. Cari lokasi bagus. Kena ingat 3 perkara. Lokasi, lokasi, lokasi. Yang lain insya Allah follow kemudian. Resepi?. Asal sedap okay lah. Orang lain pun ada resepi masing-masing juga. Tapi lokasi memang memainkan peranan utama. Kalau kedai tetap, cari corner lot atau paling tepi. Kalau jalan cari tepi jalan utama atau simpang tiga. Kejap je ramai pelanggan. Tak percaya cuba.

2. JUAL NASI LEMAK


Jual nasi lemak pun sama. Senang sangat. Ada resipi bagus. Ada tempat sesuai. Letak je meja kecil. Dah boleh start meniaga. Kalau tempat tumpuan ramai macam LRT ke depan pasaraya. Memang masyuk sangat. Kejap je Habis. Setakat nak RM600 sehari tu dalam tangan lah. Siapa kata jual nasi lemak tak untung?. Tapi bergantung pada situasi. Mesti sedap dan murah. Mesti ramai orang beli. Nak lebih untung, pakai baju spiderman. Jual sambil selfie. Mesti ramai gi beli. Kan?. hehe.

3. JUAL KOPI O TEPI JALAN
Jual kopi O tepi jalan ni sebenarnya memang popular dah kat luar negara. Nak mulakan perniagaan pun cukup mudah. Modal sangat kecil. Tapi kerja sangat senang dan tak perlukan masa lama. Biasa orang akan mula jual kul 6-9 pagi. Pergi lambat memang habis lah. Letak kopi o, sikit sandwich. Duk pula tepi jalan utama. Memang akan jadi persinggahan sebelum pergi kerja. Nak lebih laris, bawa awek cantik atau memang awek cantik pun. Cuba start jual. Memang ramailah abam-abam hensem singgah. Hehe. Kalau tak cantik. Tak ada masalah. kena kreatif sikit. Jadi Deadpool macam di atas. Ramai singgah sambil selfie. Spiderman jual nasi lemak, deadpool jual kopi. Meriah betul malaysia ni. Hehe.


4. JUAL ONLINE-FB

Yang ni rasanya tak perlu di perkenalkan lagi. Memang ramai orang buat bisnes online ni. Ada 3 cara nak mulakan bisnes online. 1. Jual sendiri. 2. Dropship. 3. Affiliate. Kalau jual sendiri kena pandai cari research produk-produk terkenal atau yang kita rasakan ada kekuatan sendiri. Cari yang belum ramai lagi jual. Add banyak-banyak group. Post je ke setiap group. Cuma letih sikit. Orang malaysia suka PM. Bila PM tak balas. Apa boleh buat. Sabar je lah. Memang untung sangat. Kalau ada modal buat je sponsored ads. Cuma kalau produk kesihatan kecantikan agak susah sikit ads nak approve. Kena pandai main ayat. Kena belajar sikit-sikit lah dengan orang lama. Memang untung banyak sangat. 3-4 angka sebulan main-main je.

Kerja main FB dan ke pejabat pos je. Kalau tak ada modal boleh try affiliate dan dropship. Jual produk orang lain. Tapi untung sikit. Cuma kalau pandai. Untung besar. Sebab sangat senang. Kalau dropship cuma ambil order dan order dengan penjual. Tak perlu pos. Tak simpan barang. Affiliate cuma pastekan link. Orang masuk dapat duit. Mana-mana pun, buat research dulu. Tengok kekuatan kita kat mana, dan cari syarikat yang boleh di percayai. Semoga berjaya. :)

5. JUAL KERETA

Jual kereta mungkin pekerjaan yang kurang popular dan tak ramai berani join. Mungkin sebab tak ada gaji basic kot. Saya tak pasti. Yang saya tahu, jual kereta sekarang dengan perkembangan internet, sangat senang. Boleh iklankan aja di mudah.my. Tunggu orang contact. Bagi segala maklumat di wasap atau email. Uruskan bagi pelanggan. Siap. Kalau loan lulus, pelanggan dapat kereta, kita dapat komisen. Memang masyuk sangat kerja ni. Tengok je penjual kereta, semua kereta besar dan rumah besar. Income mungkin puluh ribu sebulan. Rugi tak cuba.

6. JUAL INSURAN

 Jual insurans antara kerja paling tak best dan paling tak ramai melayu masuk. Tapi inilah kerja yang paling masyuk dalam dunia. Saya ada kawan jual insurans. Dia boleh buat target RM500000 dalam masa setahun. Gila kan?. Memang loaded sangat. Sebab setahu saya, bila kita jual insurans, kita boleh makan hasil jualan setiap pelanggan untuk tempoh 5 tahun, sebelum syarikat ambil alih. Maaf ya tokey insurans kalau silap. Tapi katakan ada orang masuk RM300, kita dapat RM300 tu sampai 5 tahun. Setiap seorang. Bayangkan kalau ada puluh-puluh atau ratus2 orang masuk. Dan sekarang kesedaran insurans nyawa sangat tinggi di kalangan rakyat Malaysia. Susah kalau sakit demam tak ada insurans. So peluang jana pendapatan sangat tinggi. Cuma mungkin ramai tak suka kena jumpa client, kena pergi banyak tempat. 90% agen insurans yang kaya kat Malaysia ni cina. Sebab orang cina suka beli insurans. Tapi apa salahnya kalau Melayu juga cuba, asal usaha pasti berjaya.Yakin pada Allah

7. JUAL SIMKAD-MASUK TONE EXCEL.


Ha, yang ni saya minat. Sebab saya pun masuk. Malah rasanya 90% yang masuk Tone excel ni adalah melayu. Kenapa? Sebab Melayu dari dulu suka MLM. Dari masuk MLM merapu labur besar-besar tapi tak dapat duit. Baik beli 1 simkad tone excel dan start jana pendapatan. Tone excel di zaman kegemilangannya telah menghasilkan ramai jutawan.

Semua melalui komisen top up. Kita dapat 6% level 1, 3 % level 2, dan 11% level 3. Kalau level 3 ramai, memang best sangat. Bulan-bulan tunggu je duit masuk. Sampai puluh-puluh ribu tak pernah miss. Ada lagi bonus fast track. Setiap yang beli simkad bawah kita, kita dapat lagi RM 20 satu simkad. Cuma sekarang susah nak suruh orang masuk. Sebab mungkin dah ramai sangat agen tone excel dan tak ramai minat kerja cari orang.

Tapi sebenarnya ada cara sangat mudah lagi. Tone excel auto downline. Dapat downline automatik hanya dengan pastekan link. Yang ni masih baru. Tak ramai lagi masuk. Mudah sangat, copy paste sambil main FB. Saya pun masuk. Saya anggap macam menabung. Sambil main FB pastekan link. Tambah 1 demi satu downline. Mudahnya ianya automatik. Mereka perlu masuk dan register, lain-lain upline kita uruskan. Kita duk di rumah je. Kadang-kadang dapat juga downline percuma dari spill over. Memang senang sangatlah. Rugi tak cuba. Nak tahu lebih lanjut?.

Baca sini. register percuma je. >>>


http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html

  #Keyword: Buat duit online, buat duit dari rumah, kerja dari rumah.









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Buat Duit Online: Jana Pendapatan dari laman web yang tak di sangka

Gambar sekadar hiasan.

Kerja online dari rumah: Jana pendapatan dari laman web yang tak pernah anda sangka

Salam. Selamat datang ke blog saya. Blog ini sebenarnya fokus untuk mendedahkan anda tentang cara buat duit online. Tak kisahlah kerja ke, bisnes ke, servis ke. Asalkan boleh buat duit. Maka saya sebolehnya akan menulis serba sedikit bagi mendedahkan rakyat Malaysia tentang cara buat duit online. 

Sebelum tu, ada berapa banyak artikel tentang buat duit online yang telah anda baca?. Sejuta?. 2 Juta?. Kalau kita search google penuh dan jenuh membaca tentang cara buat duit online dengan pelbagai macam dan kaedah. Ada yang kita dah cuba, ada yang belum. Ada yang kita teringin nak cuba tapi takut-takut. Dah, cukuplah tertipu. Kebanyakannya hanyalah taktik jualan agar anda terpengaruh, agar anda sertai apa yang mereka tawarkan. Sertai seminar, webminar, latihan atau cara-cara lain untuk mendapatkan wang kadang-kadang haram di sisi undang-undang, tapi mereka akan gula-gulakan anda dengan penuh licik agar anda terpedaya. Bila dah masuk, susah nak keluar. Elakkkan. Lebih baik cari ilmu dulu sebelum masuk apa-apa. 

Semua "Guru-guru" penipu ni lah yang membuatkan "cara cari duit online" menjadi sukar, mendapat nama buruk. Orang jadi sangat takut untuk mencuba buat duit online lagi. Walhal, sebenarnya buat duit online bukanlah sesukar mana. Malah ramai yang menjadi jutawan online. Buktinya, orang yang buat seminar tu pun kaya raya kan?.

Sebenarnya terdapat banyak cara untuk buat duit online. Cara yang sah di sisi undang-undang. Kurang risiko di tipu. Tapi cara ni semuanya bukanlah jalan untuk kaya cepat. Tapi hanya sekadar cara terkini cari duit online gaya moden.

Kebanyakkannya merupakan cara buit duit yang memerlukan anda memberikan tumpuan khusus dan dedikasi tinggi sebelum berjaya. Percayalah. Bukan mudah untuk berjaya. Online mahupun offline. Kena kuatkan semangat. Bulatkan tekad. tetapkan matlamat. Sekiranya anda ingin mulakan langkah buat duit online semua ini perlu ada. Wajib ada.

Saya ingin memberikan anda tips bagaimana buat duit online. Tapi memandangkan semua tips ini adalah sah di sisi undang-undang. Maka anda dahulu kena pastikan diri anda mengikut peraturan dan tidak melangggar undang-undang sewenang-wenangnya. Atau mempunyai niat menjadi scammer. Jauhkanlah fikiran ni. Tak ke mana anda nanti.

Sebenarnya sebagai orang baru dalam dunia online. Saya sarankan anda bermula dengan kerja online. Kerja online tak susah. Sama macam kerja biasa juga. Cuma beza hari-hari menghadap komputer. Pastikan rumah anda ada bekalan elektrik cukup dan tak terputus ya. Juga internet 24 jam. Guna celcom burung hantu pun boleh ( bagi yang kerja dengan client luar negara elok sangat sebab sana siang sini malam), cuma pastikan data cukup. Susah kalau data tak cukup.

Kebanyakan kerja online interviewnya di jalankan dalam skype ya. Sebelum apa-apa install dulu senang kemudian terus kerja.

Di sini saya senaraikan laman web-laman web atau tempat mencari pekerjaan online yang tak pernah anda sangka. 

Indeed.com- Laman web ni sebenarnya laman untuk mencari kerja offline atau kerja biasa. Tapi anda juga boleh mencari kerja dari rumah di sini. Hanya taipkan "kerja dari rumah", "work from home", "homebase" atau "malay home". Anda pasti terkejut sememangnya ada kerja yang di tawarkan untuk kita buat duit dari rumah. Kerja tetap dan gaji lumayan pula tu. Saya dah cuba. Percayalah memang ada.

Mitula.my- Web ini pun sama. Cari kerja. Cuma memang ada kerja dari rumah untuk anda lakukan. Hanya taip kata kunci seperti di atas. Hanya taipkan "kerja dari rumah", "work from home", "homebase" atau "malay home"

Mudah.my- Ha, ni web terkenal untuk jual barang. Tapi jangan terkejut kalau ada kerja online dari rumah untuk di lakukan. Search sama seperti di atas. Hanya taipkan "kerja dari rumah", "work from home", "homebase" atau "malay home"

Maukerja.my- Juga laman web cari kerja terkenal. Hanya taipkan "kerja dari rumah", "work from home", "homebase" atau "malay home" Atau lihat di category part time. Anda mungkin mendapat banyak peluang perkerjaan dari rumah yang boleh di lakukan.

Part Time Post- Ini pun laman web cari kerja juga. Tapi ia lebih memberikan penumpuan kepada kerja part time atau kerja dari rumah. Sememangnya khas untuk mereka-mereka yang ingin mendapat peluang pekerjaan dari rumah.

Sebenarnya banyak lagi laman web lain sekiranya anda rajin mencari. Nasihat saya jangan terpengaruh sangat dengan tawaran buat duit dari rumah yang menawarkan ganjaran lumayan. Elok ambil kerja dari syarikat-syarikat yang kita rasa boleh di percayai sahaja.

Namun apa sahaja kerja yang anda lakukan. lakukan dengan penuh amanah. Bersikap profesional. Berintegriti. Serius. Sekiranya di panggil temuduga online sekalipun. Layan bakal bos anda sebagaimana anda hadapi interview di luar. Jawab soalan yang di kemukakan tanpa penjelasan mengarut yang berjela-jela dan jadi diri sendiri. Apa pun saya ucapkan selamat berjaya. :)

Sekiranya ada di antara anda yang malas mencari di web yang saya maksudkan di atas. Saya dah sediakan satu link perkerjaan menarik untuk anda lakukan dari rumah. Hanya untuk rakyat Malaysia sahaja ya.Jangan bimbang, kerja ni selamat kerana saya juga buat. Kerajaan approve. So tak yah risau.

Baca sini >>>>



http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html

  #Keyword: Buat duit online, buat duit dari rumah, kerja dari rumah.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 Kerja Dari Rumah sebagai Permulaan Menambah Pendapatan

9 Kerja Dari Rumah sebagai Permulaan

by:  S. Abdullah

Salam semua pembaca setia. Sekali lagi kita berjumpa. Dalam post kali ni kita akan membicarakan tentang 9 kerja dari rumah yang boleh anda lakukan sebagai permulaan langkah anda menambah pendapatan dalam dunia moden penuh dengan cabaran. Sebelum itu apa kata kita kenalkan dahulu dengan maksud kerja dari rumah.

Kerja dari rumah adalah satu kerjaya baru di Malaysia namun ia telah lama berkembang pesat di negara-negara maju.  Perkembangan positif ini adalah didorong oleh perkembangan teknologi internet dan multimedia yang berkembang pesat di Malaysia.   Melalui perkembangan ini, peluang kerjaya kerja dari rumah sudah menjangkau ke seantero dunia.  Ini bermaksud seorang pekerja yang berpengalaman sudah tidak relevan lagi untuk kemestian bekerja dari pejabat.  Sebaliknya ia boleh dilakukan dari rumah atau di mana sahaja dengan menggunakan capaian internet.

Di antara bonus membuat kerja dari rumah ialah dapat memberi penjimatan dan penggunaan masa yang lebih efektif.  Peruntukan masa di atas jalan untuk ulang-alik ke tempat kerja dapat dijimatkan.  Selain itu, penjimatan kos bagi pihak majikan dan pekerja adalah lebih praktikal di mana hasil kerja dari rumah adalah sama dengan kerja dari pejabat.  Disebabkan factor-faktor ini, kerja dari rumah menjadi carian yang popular di internet.  Ramai yang ingin tahu apakah pekerjaan atau tugas yang boleh mereka lakukan jika mereka ingin bekerja dari rumah.

Penglibatan rakyat Malaysia di dalam kerja dari rumah di atas talian adalah masih jauh berbanding Filipina dan India.  Masih ramai di Malaysia yang mencari-cari kerja dari rumah yang boleh dilakukan sebagai mata pencarian.  Tetapi ramai yang tidak tahu apa kerja-kerja yang boleh mereka lakukan dari rumah di atas talian.  Di sini saya cuba paparkan contoh-contoh kerja dari rumah yang mempunyai permintaan yang tinggi di atas talian yang boleh dilakukan secara sampingan mahupun secara sepenuh masa.


  • Kemasukan Data (Data Entry)
Tugas ini adalah memasukkan data ke dalam contoh dokumen yang telah disediakan. Tujuan kemasukan data ini ialah untuk mengemas kini pengkalan data. Kemahiran menaip dengan pantas membantu di dalam tugas ini kerana bayaran selalunya mengikut jumlah data yang berjaya dimasukkan ke dalam dokumen contoh.   Penggunaan masa yang fleksibel menjadikan tugas kemasukan data amat popular di kalangan kerja dari rumah.

  • Penterjemah Bahasa (Translator)
Kerja dari rumah yang seterusnya ialah menterjemah bahasa.  Sekira anda mempunyai kemahiran dalam bahasa Melayu, Mandarin atau Tamil, kemahiran ini boleh digunakan di atas talian sebagai aset kerja dari rumah.  Setiap hari terdapat banyak dokumen-dokumen yang perlu diterjemahkan ke atau dari Bahasa Inggeris.  Dari dokumen mudah seperti Sijil Kelahiran hingga ke dokumen yang rumit seperti dokumen perundangan.  Selain dokumen, menterjemah halaman web atau aplikasi mobile ke dalam bahasa lain juga boleh dilakukan sebagai kerja dari rumah.

  • Mengajar secara atas talian (Online Tutor)
Terdapat platform-platform pembelajaran di atas talian di mana tenaga tutor dan pengajar amat diperlukan.  Sekiranya anda seorang guru Bahasa Inggeris, guru Matematik atau sebagainya, anda boleh daftar diri anda sebagai “freelance” tutor untuk mengajar secara online di platform-platform ini.  Anda boleh mengajar di waktu lapang dan ianya adalah kerja dari rumah.  Selain dari platform-platform yang ada, anda juga boleh menjadi tutor peribadi yang mengajar secara atas talian dengan persetujuan masa yang sesuai di kedua-dua belah pihak (murid dan pengajar).

  • Pembantu atas Talian (Virtual Assistant)
Melakukan kerja-kerja pentadbiran seperti menaip dokumen, data entry, kemaskini blog dan menguruskan temujanji.   Perkembangan perniagaan “start-up” seringkali memerlukan pembantu jangka pendek dan juga jangka panjang kerana faktor kos.  Pembantu atas talian diperlukan untuk melakukan tugas-tugas pendtadbiran pada masa tugas itu diperlukan.  Tempoh jangka perkhidmatan adalah selama yang dipersetujui seperti 1 bulan, 3 bulan, 6 bulan atau 1 tahun.  Sekiranya reputasi anda menyerlah, anda mungkin berpeluang mendapat kerja pembantu atas talian sebagai pekerjaan sepenuh masa.  MS Word, MS Excel, Google Doc, Wordpress antara kemahiran yang perlu anda ada untuk menjadi “virtual assistant”.      

  • Audio Transkripsi
Tugas audio transkripsi  ini memerlukan kemahiran mendengar yang baik.  Mendengar rakaman audio dan menulis semula apa yang dikatakan di dalam rakaman.  Tugas ini memerlukan kemahiran mendengar pertuturan seperti penggunaan loghat Bahasa Inggeris Amerika, British mahupun Australia yang dituturkan di dalam sesuatu audio.  Penggunaan “head set” membantu mendengar audio dengan lebih baik.  Bayaran adalah mengikut tempoh masa sesuatu rakaman audio.   Contoh audio yang perlu ditranskripsikan ialah temubual, wawancara dan video yang memerlukan sarikata.


  • Menguji Aplikasi Mobile (Mobile App Testing)
Sekiranya anda mempunyai talipon pintar iPhone atau talipon berasaskan Android, anda boleh memanafaatkan alat ini dengan membuat tugas ini.  Setiap aplikasi memerlukan ujian keseluruhan di setiap aras sebelum di hantar ke “Google Play” atau “App Store” untuk penggunaan awam.   Tugas anda ialah menguji aplikasi mobile agar ianya bebas dari kod kesalahan “error code” dan menepati citarasa pengguna awam.

  • Menulis Artikel
Kerja dari rumah yang seterusnya ialah menulis artikel.  Kemahiran menulis secara kreatif boleh digunakan untuk tugas ini.  Selalunya, anda akan diminta untuk menulis sesuatu artikel didalam “niche” yang diperlukan.  Anda juga boleh menjadi penulis bebas dan memilih tajuk anda sendiri kemudian menghantar artikel tersebut ke halaman web yang bersesuaian dengan “niche” artikel anda.  Permintaan penulis jemputan juga amat tinggi di mana blogger mahukan kelainan dan kepelbagaian gaya penulisan di dalam blog mereka untuk menarik pengujung halaman.

  • Penyelidikan Internet (Internet Research)
Penyelidikan Internet adalah tugas yang dilakukan untuk mencari dan mengumpul bahan dan maklumat untuk pelbagai tujuan dan keperluan seperti pemasaran, mencari pembekal dan membuat tesis.  Sesetengah tugasan ini memerlukan tempoh masa yang lama menyebabkan penyelidikan internet sering ditawarkan kepada pekerja “freelance” di atas talian.   Kemahiran menggunakan kata kunci yang betul diperlukan untuk mencari bahan dan maklumat yang tepat dan berguna.

  • Admin Laman Sosial
Amat sesuai dilakukan oleh mereka yang berminat menghabiskan masa di laman-laman sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter.  Tugas anda ialah mentadbir dan mengemaskini laman sosial berkenaan dengan posting terbaru.  Juga menjawab komen-komen serta pertanyaan pengunjung laman sosial berkenaan. 

Ini hanyalah sebahagian daripada kerja dari rumah yang boleh anda lakukan.  Terdapat banyak lagi kerja-kerja dari rumah yang memerlukan pelbagai kemahiran yang tidak saya tulis di sini.  Namun tugas-tugas di atas adalah tugas yang saya rasa amat sesuai bagi mereka yang mahu mula berjinak dengan kerja di atas talian.

Diharap penulisan artikel ini dapat memberi sedikit sebanyak idea untuk mereka-mereka yang masih lagi mencari tugas-tugas yang sesuai untuk dilakukan sebagai kerja dari rumah.   Semua pekerjaan di atas memerlukan kemahiran yang tersendiri.  Peluang mendapat tugas untuk dilakukan dari rumah adalah lebih tinggi sekiranya anda mempunyai lebih kemahiran yang diperlukan.  Cuba mempelajari kemahiran-kemahiran baru untuk menambah lagi peluang anda ditawarkan kerja dari rumah.

Cuba elak penipuan atas talian yang sering dilakukan oleh mereka yang tidak bertanggung jawab terhadap pencari kerja dari rumah.  Elakkan pekerjaan yang memerlukan anda mendeposit sejumlah wang untuk mendapatkan pekerjaan.   Gunakan platform-platform yang percuma yang hanya memerlukan anda mendaftar sebagai pengguna.

Terdapat banyak platform percuma yang menawarkan kerja dari rumah. Antaranya upwork.com, freelancer.com. Golance Apa yang anda perlu lakukan adalah daftar dan lengkapkan profile. Seterusnya boleh mula apply kerja. Mudah sahaja kalau betul serius nak tambah pendapatan. Zaman moden sekarang semua benda boleh di lakukan di rumah.

Semoga berjaya. :)

Oh ya. Sebagai rakyat malaysia kita juga untung. Kita masih ada cara lain tambah pendapatan kerja dari rumah. Ingin tahu caranya?.

Baca lebih lanjut sini>>>
http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html




#Keyword: Kerja dari rumah, kerja di rumah, kerja online, Kerja online dari rumah



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kerja Online Dari Rumah 2016. Cara Mudah Tambah Pendapatan Dunia Moden

http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html
Di Malaysia ramai lagi tak tahu terdapat peluang besar untuk meraih pendapatan melalui dunia online. Tidak seperti India atau Filipina. Rata-rata kita jika mencari kerja di rumah, hanya mencari kerja isi sampul surat, packing barang dan kupas bawang.

Kerja yang tidak menjamin pendapatan malah penuh dengan penipuan. Sayang, kita terlupa dunia makin canggih. Dunia pada hujung jari. Kini kita boleh bekerja dari mana sahaja dan jika kita pandai mencari peluang dan bernasib baik, kita mungkin boleh mencari kerja yang fleksible dan sesuai dengan masa terluang yang ada. Kerja juga tidak susah. Cukup senang.

Di sini saya akan ajarkan tips bagaimana untuk bermula. Dengan hanya 1 simkad. Tone excel. Ya. Bisnes simkad je.  Tapi sebelum kita pergi lebih jauh. Kena ingat ya!. Ni bukan Tone Excel Biasa. Tak susah2 cari orang. Hanya copy paste dan dapat duit. Senang sangat. Sistem auto downline terbaru akan uruskan semua downline anda automatik. 

Nak tahu lebih lanjut?. Nak dapatkan downline percuma automatik?. Daftar percuma. Baca sini>>>>

http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html

BUKTI !: Baru 3 hari masuk dulu dah dapat spill over= downline percuma dari upline- ada 3 upline atas saya. Susah ke senang? Masuk dulu baru leh cakap. Opss. No tone excel old members ya :)


__________________________________________________________________________________

MITOS TENTANG KERJA DARI RUMAH 

Tentu ramai daripada kita terfikir alangkah seronoknya kalau dapat kerja dari rumah kan?. Dapat bantu suami, dapat bantu keluarga tambah pendapatan. Lalu kita pun tercari-cari kerja dari rumah yang boleh kita lakukan. Sering sahaja kita terdengar tentang mitos-mitos terdapat kerja senang yang boleh di lakukan dari rumah. Antaranya, packing barang, isi catalog dalam sampul surat, kupas bawang, kupas bilis, menjahit dari rumah dan sebagainya. Ada diantara kerja-kerja ini sememangnya benar dan di tawarkan untuk mereka-mereka yang rajin menambah pendapatan. Tapi tak kurang juga banyak yang menipu. Di sini saya senaraikan mitos-mitos kerja dari rumah yang tidak patut anda sertai.

1. Isi katalog dalam sampul surat

Kerja di sangat senang dan boleh di lakukan dari rumah. Membuatkan kita tertarik. Antara penyebabnya. Upah yang di tawarkan sangat berbaloi dan mahal. RM500-2000 seminggu. Wow. Siapa tak nak kan? Siapa sahaja boleh lakukan kerja ni. Budak sekolah pun boleh buat. Itu yang kita fikir. Tapi cuba fikir logik. Kalau betul sebegini mudah, kenapa mereka tak lakukan sendiri atau upah orang-orang terdekat. Kenapa perlu upah orang lain lakukan kerja dari rumah?.

Sebenarnya kerja dari rumah sebegini adalah satu bentuk scam. Saya tak tahu sejak bila ia bermula. Tapi lebih kurang yang saya dengar, ia bermula sejak zaman emas elektonik dan surat khabar ( sebelum ledakan internet). Lebih kurang tahun 1990. Apa yang orang-orang ini lakukan adalah tawarkan anda kerja dari rumah lipat sambul surat atau isi katalog dalam surat khabar. Anda di kehendaki membayar sejumlah wang untuk bermula. Apabila anda join, anda di kehendaki melipat dan mengepos benda yang sama kepada orang lain. Dan dari situ scam ini akan berlangsung. Dari dia kepada anda, dari anda kepada orang lain. Macam surat berantai. Dan anda hanya akan mendapat duit upah yang di janjikan sebenarnya dengan teknik menipu orang lain lakukan benda sama yang anda lakukan. Nak masuk bayar deposit, dapat teknik pos surat kepada orang lain yang juga perlu bayar deposit. Senang kan?.

Sejak ia bermula ramaI yang jadi kaya tawarkan kerja dari rumah cara ini. Scam ini masih berlangsung sehingga hari ini. Masih ramai yang masuk meskipun ini zaman teknologi. Bentuk scam ni juga berubah, tidak lagi tertumpu di tawarkan hanya dalam surat khabar. Tapi di tawarkan di web-web tertentu yang mudah di capai oleh sesiapa sahaja yang search internet. Siapa malang dan bodoh atau tertarik dengan jumlah wang yang banyak. Pasti akan join. Sebab utama scam ini masih belum pupus. Jadi jika anda membaca artikel ini dan mencari-cari kerja dari rumah sebegini. Saya nasihatkan anda jangan join. Buang masa, buang tenaga, buang karen. Hampeh!

2. Kerja packing barang atau siapkan model permainan di rumah

Sebenarnya pekerjaan ini bukan scam. Di luar negara terutama di Amerika dan Eropah. Pekerjaan sebegini sememangnya di tawarkan secara agak meluas. Sememangnya pekerjaan ini wujud. Malah di Malaysia, suatu ketika dahulu pekerjaan ini di tawarkan juga. Tapi hakikatnya, kerja dari rumah packing barang atau siapkan model permainan ini di tawarkan oleh syarikat besar dan untuk pekerja mereka ( isteri atau anak) atau untuk mereka yang tinggal berdekatan kilang sahaja. Sayangnya di Malaysia, tak banyak kilang besar yang menawarkan kerja dari rumah cara ini. Jadi jika anda melihat kerja dari rumah sebegini di tawarkan, maka hati-hati dan ambil dari sumber yang boleh di percayai sahaja.

3.Kerja dari rumah kupas bawang dan kupas bilis. 


Ini juga salah satu kerja dari rumah yang banyak sekali di lakukan oleh suri rumah di Malaysia. Tapi ia bukanlah sesuatu pekerjaan yang mudah di dapati. Kerana seperti kerja dari rumah packing barang, kerja dari rumah kupas bawang dan kupas bilis ini hanya di tawarkan di kawasan kilang atau industri kecil yang beroperasi di kawasan tertentu. Untung orang yang duk dekat kilang ni kan. Banyak kerja dari rumah yang di tawarkan. Hmm...

 4. Kerja dari rumah menjahit. 


 Jika zaman dahulu sememangnya kita fikir tak pelik kerja dari rumah menjahit. Sebab ramai tukang jahit memang bekerja dari rumah pun. Tapi sebenarnya anda juga boleh ambil upah menjahit beg, baju atau kain di rumah untuk kilang atau syarikat persendirian atau butik-butik tertentu. Ya, kerja ni memang wujud. Nak cari mudah sahaja. Masuk mudah.my. Memang banyak kerja sebegini di tawarkan. Namun di ingatkan, upahnya tidak sebanyak anda menjahit sendiri jika anda pakar. Dan hanya di tawarkan sekitar kawasan butik atau kilang sahaja.

5. Kerja online dari rumah

Ha,  yang ni topik favourite saya. Kerja dari rumah online. tentu anda fikir apa benda kerja online ni. Jual barang?. Jadi peniaga online?. Tak, tapi kerja dari rumah seumpama bekerja di pejabat juga. Kita perlu apply kerja, di interview dan juga mencari sendiri pekerjaan di laman-laman web freelance. Antaranya, Upwork, Guru, Freelance. Saya sendiri dah lama kerja dari rumah sebegini. Upahnya lumayan dalam usd. Tapi skill paling penting anda kena ada, pandai English dan jujur. Jangan putus asa. Mula-mula memang susah dapat kerja kecuali anda memang pakar IT, Programmer. Tapi kalau orang biasa, cari sahaja kerja-kerja biasa yang boleh anda lakukan. Antaranya menaip atau translation english BM. Lumayan juga upahnya. Tak percaya? Boleh cuba di web ni. Ni web baharu. Mudah je. Register percuma. Siapkan profile dan mula apply kerja. Semoga berjaya.

Golance Register Free:Klik sini

 Menarik bukan?. Seronok tak kalau dapat kerja dari rumah?. Nak kerja dari rumah yang lebih senang?. Masuk je tone excel kat atas tu. Jamin puas hati. Kerja pun sangat senang. Copy paste link je. Baca dulu baru nilai susah ke senang. Masuk dulu baru tahu mudah sangat buat pendapatan lumayan. Terima kasih. Selamat membaca :)


http://autotoneexcel.blogspot.my/2016/03/sistem-autodownline-tone-excel-dapat.html


#Keyword: Kerja dari rumah, kerja di rumah, kerja online, Kerja online dari rumah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sistem autodownline tone excel. Dapat pendapatan pasif RM3000-RM8000 sebulan.

Semangat tone ecel cara mudah

RM8000. Hanya dengan copy paste sahaja. Tentu anda tak percaya.  Jana pendapatan sambil main FB.

Memperkekalkan sistem automatik buat duit yang sungguh mudah. Budak pun boleh buat. Tak kan anda tak boleh? Baca dulu sampai habis kalau tak rugi. Serius! Teknik Pastekan link aja!

[Syarat masuk 12 tahun ke atas asal rajin dan bersemangat waja]

[Ikut teknik ni dalam masa sebulan je pun. Bukan lama. Masuk U pun nak 3-5 tahun nak gaji RM3000 Kan?]

Assalamualaikum. Selamat datang ke blog saya. Biar saya perkenalkan diri saya. Nama saya Faizul. Tinggal di KL memang perit kalau tak ada duit. Gaji sikit. Bayar tu ini habis segera. Kerja penat, duit habis cepat. Kesian kan?. Saya sepertimana anda tidak pernah tahu terdapat banyak cara mudah untuk buat duit online.

Sebenarnya saya tak peduli pun. Saya paling tak minat kalau apa-apa sahaja yang berkaitan dengan MLM ( Multi level Marketing) atau apa-apa sahaja yang memerlukan saya mengeluarkan modal. Tak kisahlah dia janji bulan ke bintang, dapat juta-juta ke apa-apa. Saya memang tak minat. Lebih baik beringat sebelum kena ya tak?. Janji siapa pun boleh janji. Nanti duit lebur apa pun tak dapat. Hampeh!

Lama juga saya surf internet, cari peluang jana pendapatan. Dan alhamdulillah sekarang pendapatan saya sangat lumayan. Lebih RM4000 sebulan. Memanglah tak kaya, tapi senanglah juga. Dengan hanya pastekan link aja. Soalnya bagaimana saya buat?. Nak jadi macam saya?

http://autodownlineplus.com/te/?ref=66845

Nak kata mudah tak juga. Cuma kena usaha sikit lah. Sekarang saya join Tone Excel. Tentu pernah dengar kan?. Tone excel, buat duit melalui Handphone atas komisen orang top up. Dulu saya pun skeptikal. Mudah ke nak cari orang. Ada ke yang nak masuk?. Malas lah nak buat manual. Nak cari orang semua. Tak ada ke cara mudah?. Ada cara mudah-copy paste je, ni nak bagitahu la ni. Ha, bagi yang berpendapat macam saya dulu tu. Baca dulu. Nanti kita akan masuk bab:

Sistem autodownline tone excel. Dapat pendapatan pasif RM3000-RM8000 sebulan. Semuanya automatik. Rugi tak ambil tahu! Sistem terbaru. Bukan tone excel biasa ya. Hanya perlu pastekan link autodownline tone excel je. Senang sangat

Sebelum tu apa kata kita kenalkan dengan apa tu Tone Excel.

Apa itu Tone Excel?

Tone Excel sebenarnya adalah satu program rujukan yang menyediakan peluang pendapatan kepada pengguna-pengguna telefon bimbit. Tone Excel ini adalah kerjasama di antara beberapa syarikat telekomunikasi iaitu:

1. Tune Talk – Syarikat telekomunikasi di bawah Tune Group. Syarikat lain di bawah Tune Group adalah Air Asia, Tune Hotels, Tune Sport dan banyak lagi. Tune Talk adalah sama seperti syarikat Telco yang lain seperti Maxis, Digi dan Umobile. Maksudnya, kalau kita beli topup Tone Excel, beritahu kat kedai, kita nak topup Tune Talk.

2. Celcom – Syarikat Tune Talk Tone Excel menggunakan infrastruktur milik Celcom untuk Signal Coverage penggunanya. Di mana ada signal Celcom, di situ ada Tune Talk Tone Excel. Coverage Celcom adalah sangat besar berbanding syarikat telco yang lain.

So tone excel ni macam celcom, macam maxis, macam lain-lain jugalah. Kita boleh buat call, msg, dan main internet. Cuma beza anda dapat duit setiap kali orang top up. Umpama mempunyai kedai 7-E. Ada pakej-pakej istimewa Tone excel. Contoh:
 
  •    Setiap kali anda topup kredit handphone anda RM50, maka anda akan menerima percuma Extra topup RM20. Maka jumlah topup anda adalah RM70
  •    Setiap kali anda topup RM30, maka anda akan memperolehi percuma 1G Data Internet selama seminggu.
  •     Setiap kali anda topup, anda akan diberi mata ganjaran PERCUMA iaitu dalam bentuk TUNETALK BIG POINT. Mata ganjaran ini tidak akan luput sepanjang hayat.
  •     Dengan mata ganjaran ini, anda boleh tebus Tiket kapal terbang Air Asia, Smartphone, Tiket wayang dan tiket konsert.
  •     Percuma Perlindungan Kematian dan Kecacatan kekal kepada semua pengguna TuneTalk Tone Excel.  Anda tidak perlu buat bayaran bulanan insurans. Anda hanya perlu pakai topup RM50 sebulan sahaja. Tertakluk kepada tempoh bertenang 60 hari dari tarikh pengaktifan kad. Maklumat lanjut perlu rujuk polisi Tune Insurance
Lain-lain boleh baca sini : 15 Kelebihan Tone excel

Setiap kali orang top up kita dapat:


kira komisen tone excel cara mudah

Apa yang saya nak tekankan adalah bagaimana anda membuat untung dengan Tone Excel dengan hanya mencari 10 orang sahaja. 

Level 1=6%
Level 2=3%
Level3=11%

Lihat satu contoh di sini:

Apa akan terjadi jika anda berjaya menaja 10 orang di Level-1, dan Level-1 anda juga berjaya menaja 10 orang setiap seorang di Level-2 dan Level-2 anda juga berjaya menaja 10 orang setiap seorang di Level-3. Anggapkan setiap seorang to up RM50 setiap bulan. (Saya ambil contoh RM50 ini bukan apa, memanglah syarat minima topup RM20, tetapi jangan lupa syarat minima untuk kelayakkan insuran adalah RM50, jadi senang kita ambil contoh RM50, bonus layak, insuran pun layak).

Level-1     10 x RM50 x 6% = RM50
Level-2     10 x 10 x RM50 x 3% = RM150
Level-3     10 x 10 x 10 x RM50 x 11% = RM5500

Total = RM 5680

Bulan tersebut anda akan mendapat RM5680. Siapa nak bagi... tak cukup ke kalau sebanyak itu dapat duit sampingan untuk tambahkan gaji kita, saya rasa dalam hati kita ramai yg kata, banyak tu. Tapi yang penting, agak-agaknya lah, bulan depan mereka akan topup lagi tak? Jawapannya pasti YA. Dan ini bermakna, bulan depannya anda akan dapat komisyen lagi, itulah yang akan terjadi kepada saya setiap bulan. Tiap-tiap bulan dapat komisyen. Kerja sekali, komisyen berkali-kali.
 
komisen tone excel automatik

Menarik Bukan?. 

Soalnya anda malas nak cari orang. Malas nak buat manual. Nak register, nak susun downline lagi. Ha, sini lah saya nak ajar. Satu je, cara ni hanya untuk mereka yang belum join Tone excel dan bukan cara untuk jadi jutawan tau. Hanya sekadar nak dapatkan RM3000-RM8000 sebulan sebab ianya automatik. Kalau nak lebih, boleh, tapi kena buat manual. Nanti akan akan faham lebih lanjut melalui perbincangan group wasap kami.(anda akan join automatik selepas beli simkad)

Cara yang saya jumpa ni sangat menarik dan senang. Anda cuma perlu pastekan link autodownline anda, dan secara automatik orang yang daftar itu akan masuk ke bawah anda. Mudah bukan?. Tunggu dia bayar je anda dah boleh ada ahli yang aktif dan mula menjana pendapatan. Yang penting ianya 100% automatik. Anda cuma perlu paste sambil-sambil main facebook, twitter, wasap. Tak perlu susah-susah jumpa dan terangkan manual. Buat je blog macam saya dan pastekan link ahli anda. macam ni.

http://AutoDownLine123.com/?ref=66845

 Bila orang masuk automatik dia bawah anda. Boleh dapat sebanyak mana orang yang masuk selagi anda rajin macam saya. Hehe.. tak ada lah rajin sangat. Sehari dalam 3-4 kali je post ke mana2 group. Pastu relax dan tunggu duit masuk. Budak kecil pun boleh buat.. sangat mudah dan simple. Kan?. Ke tak boleh?.

Kelebihan sistem autodownline ni juga anda perlu cari hanya 10 orang sahaja, Selepas 10 orang akan ada spill over, maksudnya ia akan masuk level 2 secara automatik untuk anda terima 3% lagi komisen. Selepas tu ia akan masuk ke level 3 untuk anda terima lagi 11%. Maksudnya setiap yang masuk akan di susun macam ni. Dan kalau semua yang join ( awak dan bawah awak) aktif cari orang, dalam masa tak sampai sebulan anda dah pun berjaya dapat komisen macam dalam pengiraan kita tadi.

Seandainya semua top up RM50

Level-1     10 x RM50 x 6% = RM50
Level-2     10 x 10 x RM50 x 3% = RM150
Level-3     10 x 10 x 10 x RM50 x 11% = RM5500

Total RM 5680

autodownline komesin tone excel
 Untuk terperinci lihat video di bawah

Ringkasnya kalau orang atas anda terlalu rajin cari orang. Anda sendiri akan dapat orang bawah secara percuma kerana sistem spill over tadi. Contoh orang atas cari 100, 10 akan masuk level pertama dia manakala selebihnya akan masuk ke bawah, iaitu anda di level 2. Seterusnya ia akan masuk ke level 3. Dia dapat. anda dapat.  Sama-sama untung kan?

So kalau sama-sama rajin cari 10 orang je. Kejap je kuota penuh= RM3000-RM8000 dalam tangan. Kan?

Selepas level 3 penuh akan naik balik ke level 1 jadi orang yang ke=11. Nanti dapat ulang balik sistem sama. Dapat lebih lagi. Dan ianya automatik. Best kan?

Jika dibandingkan dengan sistem yang biasa, anda perlu usahakan sendiri mendapatkan downline. Akan tetapi dengan sistem autodownline ini, anda berpeluang mendapat downline percuma hasil limpahan penajaan upline-upline di atas.

Adakah bermakna anda boleh lepaskan tangan? Tidak, anda juga dituntut melakukan promosi samada secara online ataupun offline. Ini kerana mempercepatkan lagi proses memenuhkan kouta seperti carta di bawah ;

komisen semua sekali tone excel

Jika dilihat dari gambarajah di atas, anda atau setiap ahli masing-masing perlulah mencari 10 orang downline. Dan apabila carta di atas lengkap, anda akan memperolehi pendapatan antara RM3000 hingga RM8000 sebulan.  

Dengan hanya memperkenalkan 10 orang rakan kongsi anda mampu menjana pendapatan sehingga RM8000 sebulan. Tidak perlu tunggu anda menjawat sebagai senior manager barulah dapat pendapatan RM8000 sebulan dengan modal yang sangat mampu, iaitu RM100.

Kesimpulannya, sistem autodownline mampu mempercepatkan proses mendapatkan pendapatan RM8000 sebulan dengan syarat setiap ahli komited mendapatkan 10 orang rakan kongsi (downline). Ia boleh kita umpamakan hasil kerja sendirian dengan hasil kerja beramai-ramai dan berpasukan tidak akan sama.

Jangan tunggu, kerana sikap tunggu dan lihat adalah PUNCA KEGAGALAN. Jangan ada alasan kerana alasan membuatkan kita sering ketinggalan. Jangan tak buat, rugi sepanjang zaman!

Nak modal RM100 dan dapat pendapatan pasif RM3000-RM8000 setiap bulan dengan hanya pastekan link di facebook, wasap atau twitter bahkan di mana-mana? Daftar sekarang!
daftar autodownline tone excel


Note: Cara Autodownline ni hanya untuk yang belum masuk Tone excel lagi ya. Dan cara ni tak sama cara Tone excel manual. . Asal rajin paste. Pendapatan unlimited. Namun saya cukuplah RM3000-RM8000 ni. Alhamdulillah!

Oh ya, boleh kekalkan nombor lama. Jangan risau. Hanya tukar simkad dan aktifkan no di simkad baru (akan di ajar)

Ada admin akan uruskan semua autodownline ni sebab tu ianya automatik dan sangat mudah. Anda join je tunggu duit sambil2 paste :). Join di bawah saya, saya akan bantu sampai berjaya! Itu janji saya :)

Jangan pula masuk dan ingat duk diam dapat duit ya. Pastekan link aja. Masukkan je 10 orang, ahli keluarga bawah anda. Biar dia orang pun merasa sama pendapatan pasif ni. Jangan kedekut. Nanti rugi. Hehe

RM100 > 10 orang aktif > RM8000 sebulan seumur hidup + Insurans kemalangan RM100000

Pendapatan tone excel ni boleh di warisi ya.

Syarat masuk

1. 12 tahun ke atas
2. Ada akaun bank.
3. Ada RM100. ( Simkad tone excel)

Cara register: Masuk dan register dengan maklumat yang lengkap dan betul ya. Pastikan alamat betul untuk kami hantar simkad tone excel. Pastikan no telefon yang diberikan ada wasap. Senang nanti kami nak add ke group pencerahan dan bantuan. Terima kasih. Semoga berjaya :)


autodownline register

Register free member je dulu. Ada duit boleh beli simkad. Boleh start jana pendapatan
http://AutoDownLine123.com/?ref=66845


Setiap orang masuk bawah anda, anda dapat RM20 bonus penajaan. Cari 5 dah balik modal simkad. Guna telefon sambil berjimat. Top up RM50 dapat insurans kemalangan free RM100000. Tak ada alasan dah..Dapat 5 orang aktif dah dapat rm1750 sebulan. Cari 10 dah boleh lena sepanjang malam. Hehe.

Syukur. Anda bertuah jika masuk di bawah saya kerana saya sangat rajin lakukan spill over= Downline percuma. Tapi harap jangan masuk dan duk harapkan yang percuma je. Kenalah usaha. Sama-sama bantu membantu sampai berjaya. Mudah je. Copy paste link autodownline anda

http://AutoDownLinePlus.com/te/?ref=66845

Saya akan hubungi dan bantu anda sampai berjaya. Tak pandai saya ajarkan. Anggap macam menabung je. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Terima kasih. :).

Alhamdullilah. Terima kasih Allah atas peluang yang cukup senang.

BUKTI !: Baru 3 hari masuk dulu dah dapat spill over= downline percuma dari upline- ada 3 upline atas saya. Susah ke senang? Masuk dulu baru leh cakap. Opss. No tone excel old members ya :)
spill over downline percuma

 Sedikit kata2 semangat dari BIG BOSS kami :) Nak tunggu lagi? Nak orang masuk dulu?. Ruginya! Mana pergi semua semangat anak melayu nak kaya dan berjaya?. Nak berniaga? :(


http://autodownline123.com/?ref=66845

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS